14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrăzi şi gropi uitate de Primăria Craiova

Străzi şi gropi uitate de Primăria Craiova

Multe străzi din Craiova par uitate de primărie. În oraș există și gropi nenumărate, iar oamenii care nu au avut norocul ca municipalitatea să se gândească la zonele în care locuiesc bagă periodic bani în repararea maşinilor care se distrug cu timpul din cauza condiţiilor proaste ale străzilor. Mai mult decât atât, pe strada Renaşterii din Craiova, locurile dintr-o parcare recent amenajată au fost anulate din cauza unor stâlpi din plastic.

Străzile din Craiova au încă multe lipsuri. Unele au fost uitate şi neincluse în programele de asfaltare, altele au fost făcute pe jumătate. De asemenea, unele artere au gropi destul de periculoase pentru trafic, însă municipalitatea nu se grăbeşte să le repare. Cititorii Gazetei de Sud trimit, aproape zilnic, sesizări cu privire la starea proastă a străzilor pe care locuiesc. De exemplu, strada Păuniţei este asfaltată, însă pe cele perpendiculare acesteia, care poartă acelaşi nume, nici urmă de asfalt. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care întreaga zonă a fost în continuă expansiune în ultimii ani şi s-au construit foarte multe case, iar primăria încasează taxe şi impozite de la oamenii din zonă. „Suntem cu taxele la zi. Dacă nu plătim ni se bagă majorări, dar nimeni de la primărie nu se gândeşte că noi ne-am făcut maşinile praf pe stradă. De ani de zile sunt aceleaşi condiţii şi noi, periodic, investim bani în reparaţia maşinilor“, a declarat un bărbat care locuieşte pe strada Păuniţei. Cu toate acestea, în registrul primăriei scrie că strada Păuniţei are asfalt şi balast. Pe strada Florilor, situaţia este la fel de grea. Aceasta nu a fost refăcută de mulţi ani, însă trotuarele şi aleile dintre blocuri – da. De asemenea, una dintre parcările din acea zonă a fost dată uitării, iar în afară de 13 borduri puse într-un colţ, fără nici o logică, nu s-a mai făcut nimic. „Decât au făcut şantier, ne-au prăfuit toată vara, apoi au venit şi au luat înapoi bordurile şi a rămas aşa, neasfaltată. Din câte îmi amintesc, de la Revoluţie nu s-a mai făcut nimic“, a povestit Gheorghe Fotescu. Chiar dacă atât strada Păuniţei, cât şi strada Florilor sunt într-o stare deplorabilă, acestea nu se află pe lista anunţată de primărie cu cele ce vor fi modernizate anul viitor.

O groapă de pe strada Păltiniş încurcă circulaţia

Aflată în centrul Craiovei, strada Păltiniş este într-o stare avansată de degradare. Trotuarele au denivelări mari, în asfalt sunt crăpături şi gropi, iar cea mai mare s-a format chiar în faţa Secţiei 4 de Poliţie Craiova şi nimeni din primărie nu pare să o ia în seamă. Această groapă a devenit un coşmar pentru şoferii care tranzitează zona, pentru că este foarte lată şi practic este imposibil să o ocoleşti. În timpul săptămânii, strada se aglomerează pentru că zona este foarte circulată mai ales de părinţii elevilor care învaţă la Școala Gimnazială „Traian“.
Nici strada Spaniei, aflată în cartierul Sărari, nu face excepţie atunci când vine vorba despre asfalt lipsă, gropi şi noroi. După fiecare ploaie, parcarea şi aleile din spatele blocurilor O 12- O 16 sunt un dezastru. „Unii au asflat nou şi granit, iar noi, sute de locatari, avem nevoie de cizme de cauciuc ca să putem ajunge la maşini, apoi mergem cu maşinile prin gropi, bălţi şi noroi. Sperăm să ieşim din această mizerie“, a declarat cititorul Gazetei de Sud.
Însă, cu toate nemulţumirile oamenilor, nici strada Spaniei nu se află pe lista avută în vedere de primărie pentru 2018.

Parcare blocată cu stâlpi din plastic pe strada Renaşterii

O situaţie cel puţin ciudată se întâmplă pe strada Renaşterii, din cartierul craiovean Nicolae Titulescu. În faţa unui magazin situat pe această stradă, primăria a asfaltat, relativ recent, o parcare. Însă, fix pe mijlocul acesteia au fost montaţi stâlpi de delimitare, astfel că aproape pe întreaga zonă din faţa magazinului nu se mai poate parca. „Pe locul vechii parcări a răsărit una nou asfaltată. Frumos, ai zice. Atâta doar că 80% din ea a fost îngrădită şi e doar la dispoziţia magazinului nonstop“, a declarat un bărbat care locuieşte în zona respectivă. În replică, municipalitatea spune că stâlpii au fost montaţi la solicitarea proprietarului magazinului. „Terenul situat în faţa magazinului de pe strada Renaşterii aparţine domeniului privat al municipiului Craiova. Stâlpii de delimitare din zona magazinului au fost montaţi de către RAADPFL Craiova, pe un amplasament situat la limita proprietăţii magazinului, în urma solicitării proprietarului acestui magazin, adresată direct operatorului. Prin montarea acestor stâlpi de delimitare nu a fost afectat domeniul public al municipiului, în ceea ce priveşte suprafaţa destinată traficului auto şi/sau parcării autovehiculelor“, au precizat reprezentanţii primăriei. Dacă aceşti stâlpi au fost montaţi exact la limita proprietăţii terenului ce aparţine primăriei, atunci apare întrebarea: de ce primăria a asfaltat întreaga parcare? În lipsa acelor locuri de parcare, locatarii din zonă îşi lasă maşinile chiar pe stradă, iar în aceste condiţii, circulaţia maşinilor mari se îngreunează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS