Mai ajunge asfaltul în parcările din cartierul 1 Mai?

Autori


Mai mulți cititori GdS ne-au sesizat în legătură cu situația parcărilor din cartierul craiovean 1 Mai, a căror reabilitare a început în luna mai și s-a oprit subit în iunie. Constructorii au apucat să repare trotuarele, să toarne pe ici pe colo ceva asfalt, după care au abandonat lucrările, lăsând în spate un șantier cu multe gropi și denivelări. Cum iarna bate la ușă, oamenii se întreabă dacă parcările vor mai fi asfaltate până la urmă anul acesta sau lucrările se vor relua în primăvara viitoare. Reprezentanții Primăriei Craiova dau asigurări că parcările din 1 Mai vor fi asfaltate în curând, totul depinzând de modul în care se organizează constructorul cu lucrările aflate încă în derulare. „Asfaltatorii“ mai au de rezolvat și problema gurilor de canal care nu au fost aduse la nivel, iar între timp au mai apărut și alte deficiențe: o groapă pe strada Păltiniș și alta pe strada Brestei, în dreptul Tribunalului Dolj. 

Firma Delta ACM, cea care se ocupă de repararea străzilor, aleilor, trotuarelor și parcărilor din Craiova, în baza unui acord cadru în valoare totală de 135 de milioane de lei încheiat în octombrie 2014, a rămas repetentă la asfaltarea parcărilor din cartierul 1 Mai. Aici, lucrările au început în luna mai, odată cu asfaltarea străzilor din zonă, dar s-au oprit subit în iunie. Constructorii au abandonat șantierele deschise, după ce au apucat să repare trotuarele și să toarne, pe ici, pe colo ceva asfalt, lăsând în spate gropi și denivelări. În unele parcări, cum sunt cele de la blocurile I 33 – I 36, au rămas zone cu un singur strat de asfalt, în altele asfaltul se îmbină cu pietrișul și betonul (zona blocurilor I 20 – I 30), în timp ce la altele au fost reabilitate doar trotuarele (parcările de la blocurile V 17 – V 20, V 9 – V 11). Chiar și aleile de acces în parcări au fost lăsate de izbeliște, traversarea lor fiind o adevărată aventură off-road pentru șoferi.

Situația descrisă mai sus a fost relatată de GdS și în vară, atunci când unii craioveni care locuiesc la blocurile din zonă s-au declarat nemulțumiți de faptul că lucrările din parcări au fost abandonate de câteva luni. La acea vreme, GdS a dezvăluit și misterul dispariției subite a muncitorilor care se ocupau de reabilitarea parcărilor din cartierul 1 Mai: Delta ACM și-a concentrat toate forțele în centrul orașului, la modernizarea străzii Alexandru Ioan Cuza. „Mai multe echipe de la Delta ACM sunt angrenate, în prezent, la lucrările de reabilitare a străzii A.I. Cuza, care trebuie finalizate în septembrie. După aceea, se vor relua și asfaltările în parcările respective“, explica un reprezentant al Primăriei Craiova.

Se asfaltează „până la prima zăpadă“

Strada A.I. Cuza a fost dată în folosință pe 10 septembrie (partea carosabilă), de atunci au mai trecut două luni, iarna bate la ușă, dar în parcările din cartierul 1 Mai nu a mai revenit nici un muncitor. Mai mulți cititori GdS ne-au sesizat zilele trecute acest aspect, întrebându-se dacă va mai ajunge asfaltul în această zonă. „Nu înțeleg de ce lasă lucrările neterminate tot timpul! În cartierul 1 Mai au asfaltat strada Victor Gomoiu, dar parcarea din spatele blocurilor I 8, I 9, I 10 arată ca după război. Și mai sunt și altele la fel“, ne-a transmis Valentin Staicu. „Constructorii mi-au spus că parcarea se termină la anul, deși lucrările au început în primăvară. Lasă că vine zăpada și se astupă gropile!“, este mesajul primit de la alt cititor. Și localnicii se întrebau dacă se vor mai relua anul acesta lucrările începute în primăvară. „Ce au făcut aici este bătaie de joc! Mai bine nu se apucau, dacă știau că le lasă așa. Vine iarna și ne prinde cu parcările neasfaltate. Nici măcar lucrările la borduri nu le-au terminat, pe la unele îmbinări nu au mai apucat să bage cimentul“, spunea, marți, un craiovean de la blocul I 28.


De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei Craiova dau asigurări că parcările din cartierul 1 Mai vor fi asfaltate în curând, totul depinzând de modul în care se organizează constructorul cu lucrările aflate încă în derulare. „Până la prima zăpadă, parcările din Craiova în care au început lucrările de reabilitare vor fi asfaltate. Lucrările vor fi reluate în curând, după cum îşi creează frontul de lucru constructorul. În prezent, se mai lucrează la ridicare la nivel a gurilor de canal pe anumite străzi, dar și la asfaltarea unor artere din oraş“, a precizat Lucian Prejbeanu, consilier de imagine la Primăria Craiova. Acesta a mai menționat că toate lucrările demarate în ultima perioadă în Craiova se vor finaliza până la sfârșitul anului, iar problema parcărilor din cartierul 1 Mai se poate rezolva în câteva zile, din momentul în care în zonă vor ajunge utilajele folosite la asfaltare.

Ce ar mai avea de făcut „asfaltatorii“

Nu doar parcările din 1 Mai ar mai fi pe lista celor de la Delta ACM, ci și gurile de canalizare de pe unele străzi din oraș, care ar trebui ridicate la nivel. Constructorii au decopertat asfaltul din jurul capacelor de canal nu doar pe strada General Dragalina, ci și pe strada Dr. Constantin Angelescu, arteră asfaltată tot în primăvară, iar acum ar urma să monteze ramele și să toarne asfalt de jur-împrejur. Și asta nu ar fi tot. Un cititor GdS ne-a sesizat că și pe strada Vântului, asfaltată de mai mult timp, gurile de canal au rămas neridicate la nivelul asfaltului, iar alt cititor a readus în discuție situația trotuarelor de pe strada A.I. Cuza. „Când estimează primăria refacerea trotuarelor de pe strada Popa Șapcă și A.I. Cuza? Pentru o corectă «estimare», precizez că echipa lucrează cu sârg de vineri dimineață la umplerea spațiului rămas liber între trotuar și bordură, pe partea cu parcul, și a ajuns de la semafor la jumătatea distanței dintre stâlpul 2 și 3“, ne-a transmis Gheorghe Adriana.

Probleme sunt și pe strada Păltiniș, unde o groapă apărută de câteva zile chiar în dreptul Secției de Poliție, cauzată de o lăsare a asfaltului, dă mari bătăi de cap șoferilor, iar traficul este intens în această zonă, mai ales în jurul prânzului. Și pe strada Brestei, în dreptul Tribunalului Dolj, șoferii erau nevoiți, marți, să ocolească o groapă apărută în asfalt. În încercarea de a remedia problema, constructorii puseseră aici câteva resturi de pavele. Ieri, peste acestea se turnase un strat de asfalt.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 9 noiembrie 2017

Actualitate

» Pe cine afectează modificările fiscale și ce este de făcut
» Ministrul de Interne: Poliţiştii nu sunt îndeajuns de protejaţi, dar nici îndeajuns de pregătiţi
» Ministerul Energiei susţine că România are asigurate stocurile de gaze naturale pentru iarnă
» Cererea mondială de aur a atins cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani
» Craiova: Facultatea de Drept găzduieşte dezbaterea “Oraşe Magnet: Migraţie şi navetism în România”
» CSM – aviz negativ privind propunerile legislative de modificare a Legilor Justiției (surse)
» CE: Deficitul bugetar, prognozat să crească din cauza majorărilor salariale la 3,9% din PIB, în 2018
» Bugetul Companiei Naționale de Investiții va fi diminuat cu 11,47% – proiect
» Ambasada SUA va fi închisă vineri

Publireportaj

» Agricover Credit a deschis la Craiova prima sucursală din regiunea Olteniei
» Comunicat de presă privind începerea derulării proiectului, POR 2.1A Microîntreprinderi
» Zeci de tineri craioveni, dornici să se angajeze la Wizz Air
» Agricover Credit a deschis la Craiova prima sucursală din regiunea Olteniei

Local

» Vlădaia: Investițiile au întors o parte din tineri acasă
» Tinerii din Dolj, invitaţi să se înscrie la workshop-urile organizate de Asociaţia Tinerilor cu Iniţiativă
» Ambasadorul Germaniei, la Craiova: „În România sunt probleme cu forța de muncă calificată”

Dolj

» Atenţie la campaniile false de pe internet – Ofertele mincinoase cu bilete de avion te pot lăsa fără bani
» De ce s-a scumpit energia electrică facturată de CEZ
» Lipsa vinietei de parcare goleşte buzunarele
» Nemții nu prea găsesc muncitori calificați în România
» Răniți pe pasajul suprateran
» Întreruperi energie electrică de luni
» Craiova: Restricţii rutiere în apropierea stadionului în ziua de 10 noiembrie
» Craiova: Cântăreții din Bremen şi Jocuri magice, în week-end la Teatrul Colibri
» Doljean reținut pentru 24 de ore pentru tâlhărie calificată
» RAT Craiova modifică orarul traseelor unor autobuze în ziua inaugurării stadionului
» Noul stadion din Craiova are autorizaţie de securitate la incendiu

Gorj

» Iarnă autentică la Rânca
» Minore trimise să se prostitueze în Italia
» Gorj: PSD a chemat Crucea Roşie la partid să-i înveţe pe membri tehnici de prim ajutor
» Gorj: O femeie a găsit un portofel cu peste 800 de lei şi l-a returnat proprietarei

Olt

» Soțul polițistei din Olt care și-a înjunghait superiorul s-a spânzurat
» Cei mai buni elevi ai Oltului, premiați pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“

Vâlcea

» Spectacol de teatru în Scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea
» UPDATE Vâlcea: Căderi de pietre pe Valea Oltului

Sport

» Fotbal / Cu Turcia a fost Grozav
» Școala cu 3.500 de medalii, olimpici și antrenori de elită
» SCM Craiova debutează sâmbătă în Cupa EHF
» „Tineretul“, pus la grea încercare
» Pregătiți de spectacol!
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (10-12 noiembrie)
» Fotbal / România a lăsat o impresie bună cu Turcia
» Handbal (f): SCM Craiova, învinsă de CSM Roman
» Fotbal / Exclusiv: S-a stabilit brigada care va oficia amicalul Universitatea Craiova – Slavia Praga

Educatie

» Universitatea din Craiova vrea să scape de Liceul „Voltaire“
» Se mențin specializările la care s-a intrat cu medii sub 5

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Afecţiuni tratate cu ozonoterapie
» Reţeta de weekend – Tocăniță italiană de porc cu ierburi aromatice
» Bancul zilei

Top