8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj68 de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor judeţene

68 de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor judeţene

Utilajele sunt deja în bazele prestatorilor
Utilajele sunt deja în bazele prestatorilor

Un număr de 68 de utilaje sunt deja disponibile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Gorj. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj susţine că este pregătită în privinţa sezonului de iarnă. Este vorba atât de partea de întreţinere şi reparaţii, cât şi de partea de asigurare a utilajelor şi a materialului antiderapant pentru sezonul de iarnă. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că reţeaua de drumuri publice judeţene este constituită din 34 de drumuri, cu o lungime totală de 837 de kilometri, dintre care 778 de kilometri sunt incluşi în nivelul de intervenţie pe care s-au asigurat în permanenţă utilajele, echipamentele de deszăpezire şi combatere a gheţii şi poleiului. Cosmin Popescu a mai declarat că vor fi disponibile șapte baze de deszăpezire, respectiv Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Motru, Turceni, Rovinari, Stejari, Plopșoru, trei puncte de sprijin: Tismana, Novaci, Bumbești Jiu şi următoarele utilaje şi echipamente de deszăpezire cuprinse în programul operativ de deszăpezire. De asemenea, stocul de material antiderapant, carburanţi şi lubrifianţi este constituit.

Necesarul de material antiderapant, asigurat

Până în prezent, există în depozite 8.000 de metri cubi de nisip, din necesarul de 8.000. De asemenea, a fost cumpărată cantitatea de 700 de tone de sare, respectiv 35% din necesar. Totodată, este asigurat necesarul carburanților şi lubrifianților pe baze de deszăpezire, pentru 14 zile de intervenţie (motorină 13,8 tone, benzină 1,4 tone). Pe toate drumurile judeţene vor fi constituite depozite mici de material antiderapant (nisip în amestec cu sare) la pante, curbe deosebit de periculoase, treceri la nivel cu calea ferată și pasaje Căi Ferate. În situaţia în care se impune închiderea circulaţiei rutiere ca urmare a căderilor abundente de zăpadă pe anumite sectoare de drum judeţean, circulaţia va fi deviată pe rute ocolitoare şi semnalizată corespunzător prin indicatoare de informare. Urmărirea realizării programului operativ al pregătirilor de iarnă pentru drumurile judeţene se face în mod direct prin direcția de specialitate a Consiliului Județean Gorj, Direcția Tehnico- Economică, Dezvoltare Regională şi Relații Externe, coordonarea generală fiind asigurată de Comandamentul Judeţean pentru deszăpezire şi restabilire a circulației pe drumurile publice județene în iarna 2017 – 2018, constituit prin Dispoziția președintelui Consiliului Județean nr. 932 din 19.10.2017. De asemenea, pentru toată perioada sezonului rece 2017 – 2018 se va asigura serviciul de permanență la sediul instituției, între orele 8.00 – 20.00.

Întreţinerea este asigurată de Ydail

Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timpul iernii 2017 – 2018 va fi asigurată de către Asocierea SC Ydail Construct SRL, SC Romstrade SA şi SC Metalcolect PROD SRL în baza contractului subsecvent, la acordul cadru 7.429 din 9.06.2016, pentru „Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj“. „Au fost convocați la sediul Consiliului Județean Gorj toți constructorii care au contracte în derulare cu instituția noastră, inclusiv reprezentanții Serviciului Rutier Gorj, unde au fost stabilite lucrările ce trebuie finalizate până la 15.11.2017, pentru fiecare. Au fost finalizate lucrările de reparații (frezare și plombare) pe următoarele drumuri județene: DJ 671 Apa Neagră – Padeș – Cloșani şi DJ 672B Ursați Frătești – Suseni. În prezent, se execută lucrări de reparații la îmbrăcămintea asfaltică pe drumurile județene, plombări și burdușiri pe DJ 605 B Brătești – Stejari – Piscoiu, DJ 671C Ohaba Jiu – Covrigi – Văgiulești, DJ 605C Alimpești – Nistorești și reparații dale din beton pe DJ 674A Brătuia – Țârculești – Țicleni și DJ 663A Botorogi – Văcarea – Țârculești. Au fost inventariate trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza județului Gorj în vederea completării semnalizării verticale“, a spus Cosmin Popescu.

Două drumuri judeţene vor fi închise pe 1 noiembrie

Totodată, autoritățile județene au anunțat că începând cu 1 noiembrie se închide circulația rutieră pe două drumuri județene. Este vorba despre Drumul Judeţean 664 Schela la limita cu judeţul Hunedoara şi DJ 672 C Runcu – Valea Sohodolului, limită cu Hunedoara, care vor fi închise începând de mâine. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Judeţean Gorj, susține că s-a dispus această măsură pe toată perioada sezonului rece, întrucât cele două sectoare de drum au fost încadrate la nivelul IV de viabilitate, reprezentând un pericol pentru şoferi. Drumurile vor fi redeschise circulaţiei abia la jumătatea lunii martie a anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS