5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de târgujieni au fost prezenţi la Festivalul Toamnei

Mii de târgujieni au fost prezenţi la Festivalul Toamnei

Mii de cetăţeni au participat ieri la Festivalul Toamnei, desfășurat la Târgu Jiu. Evenimentul a fost organizat de primăria municipiului, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale, și de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.
Manifestarea a fost dedicată celebrării recoltei și redescoperirii tradițiilor, obiceiurilor și meșteșugurilor autentice.
Acțiunile dedicate Festivalului Toamnei 2017 au cuprins spectacole folclorice, expoziții de ceramică, produse alimentare și utilaje agricole, precum și demonstrații făcute de producătorii specializați în realizarea vinului prin tescuire, olărit, încondeiat vase sau împletirea coșurilor.
De asemenea, în zona pietonală a orașului a funcționat un târg al meșterilor populari și au fost comercializate produse alimentare de sezon, produse tradiționale și de artizanat, în timp ce meșterii populari i-au inițiat pe cei mici în tainele olăritului și cioplitului.

Peste o mie de căni cu must împărţite

Peste 1.000 de căni cu must au fost împărțite gratuit târgujienilor care au vizitat mustăria amenajată în centrul orașului. Un taraf de lăutari a întreținut atmosfera de sărbătoare.
O horă a bucuriei a avut loc şi în Piaţa Centrală din Târgu Jiu, acolo unde primarul a premiat cele mai reuşite standuri de legume şi fructe. Edilul Marcel Romanescu a jucat hora alături de membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ şi de cetăţeni. A avut loc şi o paradă a Fanfarei „Armonia“.
„Comercianţii au primit premii în unelte agricole. Au fost premiate cele mai frumoase standuri cu produse. Au fost răsplătiţi cu unelte agricole comercianţi din Teleşti, Turcineşti şi Băleşti. Am avut şi partea tradiţională acoperită, cu ajutorul colegilor de la Muzeul Judeţean Gorj. Au adus în centrul oraşului unelte extrem de vechi, folosite în gospodăriile gorjenilor acum mai bine de o sută de ani“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS