21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăiatul găsit decapitat la Brastavățu a avut o viață chinuită

Băiatul găsit decapitat la Brastavățu a avut o viață chinuită

Daniel Șoșoi, adolescentul decapitat (în mijloc), într-o poză de grup
Daniel Șoșoi, adolescentul decapitat (în mijloc), într-o poză de grup

Adolescentul de 14 ani omorât la Brastavățu, în județul Olt, care marți-dimineață a fost găsit decapitat la marginea localității, a avut o viață plină de greutăți, spun cei care l-au cunoscut.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au reținut, marți seară, pe suspectul de omor de la Brastavățu, care în noaptea de luni spre marți l-a lovit mai întâi cu pumnul în față, după care i-a tăiat gâtul cu un cuţit mai tânărului său coleg de pahar, Daniel Șoșoi, de 14 ani, în cele din urmă abandonându-l. Potrivit procurorilor, Marius Ionuț Geapana, de 20 de ani, din Brastavăţu, l-a lovit iniţial cu pumnul pe minor în zona feţei, apoi, cu un cuţit în zona gâtului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia.
Cadavrul victimei a fost găsit, decapitat, marţi dimineaţă, de către săteni, iar în urma examinării de către medicul legist s-a stabilit că leziunile traumatice s-au putut produce prin acţiune animală, iar decesul a survenit din cauza hemoragiei externe, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Primarul localității Brastavățu, Constantin Oprea, susține că suspectul Marius Ionuț Geapana nu este neapărat un băiat care să facă probleme, dar „am înțeles că la băutură devenea agresiv“. Suspectul lucra la o firmă de construcții și nu avea relații strânse de prietenie cu victima. „Între ei erau niște ani, nu știu dacă îl considera prieten“, a spus primarul.
Despre Daniel Șoșoi, băiatul de doar 14 ani omorât de consăteanul său, mai tot satul știe că a avut o viață chinuită. Era cel mai mare dintre cei cinci frați, părinții erau despărțiți, el abandonase școala de ani buni, iar vecinii spun că nu rareori era izgonit din casă.
Lucra în sat, dar și în localitățile vecine. „A fost și cioban pe la o familie din Redea, chiar ne gândeam, ieri, să nu fie vreo legătură…“, a declarat primarul Constantin Oprea. Cu ani în urmă chiar le făcea probleme vecinilor, fiind deseori surprins la furat. E greu de spus dacă familia îl pedepsea izgonindu-l de acasă, cert este că băiatul dormea câteodată pe unde apuca. „Cu ani în urmă, l-am găsit într-un loc de joacă al primăriei, dormise într-o căsuță. Am chemat părinții, chiar am avut în intenție să anunțăm Protecția Copilului, dar s-au angajat că au grijă de el“, a mai spus primarul.

Suspectul, ultima persoană care l-a văzut în viață

Adolescentul a fost văzut de mai multe persoane ultima dată în noaptea de luni spre marți, 2-3 octombrie, în benzinăria de la marginea localității, unde a băut alături de mai mulți tineri. A plecat de acolo însoțit de suspect, tânărul de 20 ani, iar pe drum între cei doi a izbucnit o ceartă. Tânărul, mai mare cu șase ani, l-a lovit pe Daniel mai întâi cu pumnul în față, după care a scos briceagul și l-a tăiat în zona gâtului. Agresorul nu le-a putut spune anchetatorilor din ce motiv a recurs la acest gest, dând vina pe alcool. Cert este că l-a lăsat în drum, adolescentul murind, așa cum avea să se constate la necropsie, din cauza hemoragiei externe.
Atrase de mirosul de sânge, asupra cadavrului s-au năpustit animalele, care au secționat, pur și simplu, prin mușcături, capul de trup, capul victimei fiind găsit la aproximativ 20 30 metri distanță.

Primăria se ocupă de înmormântare

Familia băiatului, beneficiară de ajutor social, va fi ajutată cu cele trebuincioase pentru ca Daniel să poată fi înmormântat creștinește. „E o familie care trebuie ajutată, așa cum am făcut și cu alte cazuri sociale. Am trimis deja la cimitir un utilaj, o mașină la Slatina, pentru a aduce trupul neînsuflețit, după ce i se face necropsia, și-i vom ajuta cu sicriu, cu tot ce este nevoie. Consider că e mai bine să ne ocupăm efectiv de ce au nevoie“, a mai spus primarul comunei Brastavățu.
Suspectul va sta, cel mai probabil, următoarea lună în arest, procurorii prezentându-l în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS