14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat după ce s-a urcat la volan aproape în comă alcoolică

Arestat după ce s-a urcat la volan aproape în comă alcoolică

Craioveanul de 57 de ani a fost depistat de polițiști de două ori conducând băut, ultima oară cu o alcoolemie de 3,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Craioveanul de 57 de ani a fost depistat de polițiști de două ori conducând băut, ultima oară cu o alcoolemie de 3,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut și obținut, marți, arestarea preventivă a unui bărbat de 57 de ani, cercetat pentru comiterea a două infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice și una de conducere cu permisul suspendat. Craioveanul de 57 de ani a fost depistat conducând băut de două ori, ultima oară aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 3,05 mg/l.
Dorel Moanță, de 57 de ani, a fost depistat prima dată băut la volan în dimineața zilei de 17 septembrie, în jurul orei 9.30. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, mașina condusă de Moanță, un Opel Astra, a fost oprită pentru control de un echipaj de polițiști ai Biroului Rutier pe strada Amaradia din Craiova. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și i-a fost reținut permisul.
Pe 28 septembrie, deși era cercetat într-un dosar penal, același Dorel Moanță a comis-o din nou. De data acesta, bărbatul a fost prins de polițiștii de la Secția 4, conducând băut bine și cu permisul suspendat același Opel Astra. Autoturismul condus de bărbatul de 57 de ani a fost oprit de polițiști în jurul orei 19.00, pe strada Frații Golești din Craiova, iar cu această ocazie acesta a fost testat din nou cu aparatul etilotest. „Cu ocazia testării a rezultat o concentrație de alcool pur în aerul expirat de 3,05 mg/l, iar în urma verificării în bazele de date s-a stabilit că acesta figura cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat“, au precizat polițiștii doljeni.
Oamenii legii au mai întocmit un dosar penal pe numele craioveanului, care a fost dus la Spitalul de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge.
Ulterior, în cursul zilei de marți, după ce au primit rezultatele analizelor probelor de sânge, oamenii legii au dispus reunirea celor două dosare penale întocmite pe numele inculpatului, dar și reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore.
Tot marți, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea a două infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice și una de conducere cu permisul suspendat, iar instanța a admis cererea procurorilor.
„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Moanţă Dorel, pe o durată de 30 de zile, de la 3 octombrie 2017 până la data 1 noiembrie 2017 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat prin apărător de luare a măsurii controlului judiciar sau arestului la domiciliu“, se arată în hotărârea instanței, care poate fi contestată la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS