10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosarul crimelor din Palilula, clasat după decesul autorului

Dosarul crimelor din Palilula, clasat după decesul autorului

Oamenii legii au găsit patru pistoale la locul faptei, pe o uliță din satul Palilula
Oamenii legii au găsit patru pistoale la locul faptei, pe o uliță din satul Palilula

Procurorii doljeni au dispus clasarea dosarului privind uciderea prin împușcare a două persoane din localitatea doljeană Palilula, tată și fiu. Cel care a tras, un tânăr de 28 de ani, și-a pus capăt zilelor după comiterea faptei, acesta fiind și motivul pentru care anchetatorii au dispus clasarea cauzei. Înainte să se omoare, autorul a tras în alte două persoane, pe care le-a rănit.

Scandalul în urma căruia și-au pierdut viața trei persoane și alte două au fost rănite a avut loc pe 2 decembrie 2016, în localitatea doljeană Palilula. Anchetatorii au reținut că în acea zi, Dragoș Furtună, de 28 de ani, din Timișoara, care se mutase de câteva luni la soția sa, a blocat cu mașina accesul pe o uliță. Doi bărbați – Fabian Trandafir, de 36 de ani, și Ion Stuparu, de 56 de ani, i-au reproșat tânărului că nu pot trece cu tractorul din cauza mașinii sale, după care între cei trei a izbucnit o altercație. După aceea, Dragoș Furtună a intrat în casă, s-a înarmat cu patru pistoale, apoi a ieșit pe uliță și a început să tragă. Ion Trandafir, de 59 de ani, tatăl lui Fabian Trandafir, a fost ucis pe loc. De asemenea, timișoreanul a tras cu arma și în Fabian Trandafir, Ion Stuparu și Vasile Zidaru, de 48 de ani. Ulterior, tânărul de 28 de ani s-a împușcat în cap cu una din armele cu care trăsese în cei patru bărbați. La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, care au transportat la Spitalul de Urgență Craiova patru persoane rănite, printre care se afla și Dragoș Furtună. Vineri seară, acesta din urmă a decedat, ca și Fabian Trandafir. La unitatea medicală au rămas internați Vasile Zidaru și Ion Stuparu, care au suferit plăgi împușcate la nivelul antebrațului, respectiv la obraz. De la locul faptei, oamenii legii au ridicat un pistol cu glonţ marca STAR, calibrul 7,65, care avea seria ștearsă, un pistol cu glonţ marca Pietro Beretta, calibrul 7,65 mm, fără serie, un revolver marca Rohm și un revolver cu un foc, modificat artizanal ca să folosească muniţie cu proiectil metalic.
Ulterior, în locuința în care locuia Dragoș Furtună au fost descoperite, într-un atelier, diverse componente de arme, dar și 11 arme letale și neletale, echipament folosit la turnat gloanțe și casetat cartușe, plus peste 1.000 de cartușe. Muniţia era ascunsă în mai multe bidoane de plastic, dar și într-un hidrofor.
Pentru că armele și muniția găsite în atelier nu au fost folosite la comiterea infracţiunilor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus declinarea dosarului privind comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor către colegii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.
În schimb, anchetatorii au dispus clasarea dosarului în care au fost făcute cercetări pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, tentativă de omor și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. „Se constată că în privinţa faptelor ce fac obiectul prezentei cauze sunt incidente dispozițiile art. 16 lit.f din Codul de Procedură Penală, întrucât a intervenit decesul suspectului. Din aceste considerente, faţă de numitul Furtună Dragoş se va dispune clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, au reținut procurorii doljeni. De asemenea, anchetatorii au dispus confiscarea armelor folosite la comiterea faptelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS