7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDecenii de așteptare pentru o lopată de asfalt

Decenii de așteptare pentru o lopată de asfalt

Strada Brezei, doi kilometri de hârtoape (Foto: Bogdan Grosu)
Strada Brezei, doi kilometri de hârtoape (Foto: Bogdan Grosu)

În Craiova sunt străzi și alei de acces care așteaptă de zeci și zeci de ani o lopată de asfalt. Pe motiv că nu sunt fonduri, autoritățile locale tot amână modernizarea lor, iar cetăţenii nu au decât să-și rupă mașinile prin gropi sau să meargă prin bălți și nămol.

Locuitorii de pe strada Brezei din Craiova trăiesc de zeci de ani cu speranța că și strada lor va fi într-o zi asfaltată. Pentru că sunt la periferie, autoritățile locale nu-i iau în seamă, susțin oamenii. „Strada are multe gropi. Aici nu se poate circula. Avem mașină și o ducem frecvent la reparat din cauza gropilor de pe stradă. Nu poți să mergi, iar iarna este dezastru. Când plouă este plin de bălți și nămol. Dacă pleci îți iei cizmele, iar la strada principală le schimbi cu pantofii ca să ajungi la serviciu, în oraș. Toată lumea spune că strada noastră este asfaltată, dar avem doar la intrarea din strada Brestei câțiva metri de asfalt, restul… Am mers la primărie și degeaba“, a spus Adriana Pleșa, o localnică. Strada Brezei are o lungime de doi kilometri și face legătura între strada Brestei și cartierul Rovine 2 (Troaca). Pe toată lungimea întâlnești groapă lângă groapă.
„Ne rupem mașinile pe aici. Eu de trei ani circul zilnic pe această stradă și am ajuns să schimb în fiecare an bucșele la mașină. Nu vedeți ce stradă avem? Nici urmă de asfalt, doar hârtoape. De la primărie ne mint că figurează ca asfaltată această stradă“, a declarat Sorin, un craiovean care s-a stabilit recent pe strada Brezei.
Dacă prin anul 2015 a existat posibilitatea reabilitării acestui drum, fiind prins într-un proiect pentru modernizarea unui tronson din strada Brestei și a încă trei drumuri învecinate, și în prezent strada este prinsă în lista de investiții.
Reprezentanții Primăriei Craiova spun că, în acest an, o parte din strada Brezei este inclusă în proiectul de asfaltare. „Calea Brezei este prinsă în acest an pe investiții. Se va asfalta porțiunea care pleacă din strada Brestei și ajunge la Izvorul Rece, va fi exceptată zona cu fabrica de oxigen“, a declarat un reprezentant al Primăriei Craiova.
Hârtoapele din spatele blocului

Parcarea și aleile de acces către blocul 57 de pe strada Amaradia sunt făcute praf (Foto: Bogdan Grosu)
Parcarea și aleile de acces către blocul 57 de pe strada Amaradia sunt făcute praf (Foto: Bogdan Grosu)

Tot după o lopată de asfalt se uită lung și locatarii din blocul 57 de pe strada Amaradia. În spatele blocului cu patru scări se află parcarea și aleile de acces care servesc proprietarilor din acest bloc. Aici nu s-au asfaltat sau amenajat parcările din perioada comunistă. Proprietarii s-au bucurat, crezând că la momentul reabilitării străzii Amaradia, în anul 2012, vor fi refăcute parcările și aleile de acces, fapt care nu s-a întâmplat. De atunci au trecut cinci ani și aleile de acces și parcarea blocului 57 sunt făcute praf. „Respectiva curte interioară a blocului a devenit impracticabilă. Este plină de gropi și denivelări, fiind un real pericol pentru circulația în siguranță a locatarilor. Am făcut anual numeroase adrese către Primăria Craiova, dar răspunsul a fost același, că se face la anul, din lipsă de fonduri. În 2016 am fost în audiență de două ori la viceprimarul Adrian Cosman. Promisiuni, fără o rezolvare concretă“, spune Adrian Vasile, proprietar în blocul 57de pe strada Amaradia. Reprezentanții primăriei au făcut pentru GdS următoarele precizări: „Suntem cu lucrările pe strada Dâmbovița. După ce încheiem aici, vom ajunge și în zona blocului 57 de pe strada Amaradia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS