11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa volan cu o alcoolemie record

La volan cu o alcoolemie record

Polițiștii de la Secția 5 Craiova au depistat, duminică noapte, un bărbat din localitatea Găvănești, Olt, care s-a urcat la volan deși era băut bine. Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 2,34 mg/l, una dintre cele mai mari întâlnite de polițiști în ultimul timp.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.00, un echipaj din cadrul Secţiei 5 Poliţie a observat pe Aleea 1 Castanilor un autoturism Dacia 1310 care „se deplasa sinuos“.
Oamenii legii i-au făcut semn șoferului să oprească, iar când acesta a deschis portiera, și-au dat seama că era băut bine. Este vorba de Virgil Țenea, de 39 de ani, domiciliat în comuna Găvănești, județul Olt. Bărbatul le-a explicat polițiștilor că a venit la Craiova să-și viziteze un prieten, însă s-a rătăcit și a ajuns pe Aleea 1 Castanilor, unde a fost oprit de oamenii legii.
„Întrucât emana miros de alcool, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 2,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este una din cele mai mari valori ale alcoolemiei întâlnite de noi în ultimul an“, au precizat polițiștii doljeni. Oamenii legii au mai explicat că pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS