Oltenia spune NU corupţiei!Peste 10.000 de craioveni au ieşit, încă o dată, în stradă, seara trecută, ca să ceară guvernului Grindeanu să abroge ordonanţa pentru modificarea unor articole din Codul Penal, dar şi ordonanţa graţierii. Toţi cei care şi-au petrecut ore bune în centrul Craiovei au spus că protestele nu vor înceta până ce guvernul nu va pune pe primul loc interesele cetăţenilor. De asemenea, oamenii erau revoltaţi pentru că guvernanţii au luat decizia să aprobe aceste ordonanţe, la o oră târzie, fără ca acestea să se regăsească pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 31 ianuarie.

În Piaţa „Mihai Viteazul“ din Centrul Craiovei au protestat oameni de toate vârstele şi au scandat cu îndârjire că vor ca ordonanţele să fie abrogate. Oamenii au adus cu ei pancarte cu mesaje pe care voiau să le transmită guvernului şi PSD-ului. „Copilul meu e mândru de mine, al tău, hoţule, e mândru de tine?“, „Uniţi salvăm toată România“, „Abrogaţi, apoi demisionaţi“, „Nu puteţi cumpăra toate generaţiile“, „Altă întrebare: Când daţi abrogare?“, scria pe pancartele oamenilor. De asemenea, s-a strigat la unison „DNA să vină să vă ia“, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!“, „Refuz acest abuz“.

Protestatarii sunt revoltaţi că guvernul refuză să îi ia în seamă. „Nu sunt de acord cu schimbarea Codului Penal, iar acest lucru m-a făcut să fiu pentru a treia oară în stradă. Cu siguranţă, scopul lor este să scoată nişte oameni de-ai lor din puşcărie. Nu mă miră că nu au ţinut cont de vocea străzii. Aparent, în România se întâmplă o chestie repetitivă, în sensul că oamenii îşi cam uită trecutul. Uitaseră până acum să îşi ceară drepturile, dar iată că acest lucru nu se mai întâmplă. Cât timp vor continua cu aceste ordonanţe, noi vom fi în stradă. Cei care recurg la violenţe în timpul protestelor sunt nişte inconştienţi, poate plătiţi, poate nu. Democraţia nu înseamnă violenţă. Trebuie să protestăm paşnic“, a spus Andrei, un tânăr manifestant.

Tinerii au venit în număr mare în centru Craiovei şi au susţinut răspicat faptul că nu vor îngădui să fie furaţi în continuare. „Nu vrem să fim furaţi, ne-am săturat de bătaia de joc. Noi vrem să fim cinstiţi şi să putem munci liniştiţi în ţara noastră, să nu fie nevoie să plecăm. Vreau să îmi câştig banii în mod cinstit, nu vreau să iau mită, nu vreau să dau mită. Asta ar trebui să înţeleagă cei care ne conduc. Au dat aceste ordonanţe pentru a putea fura legal, să nu se ducă la puşcărie în cazul în care ar trebui. Cu toţii trebuie să plătească, să li se ia banii pe care i-au furat. Noi nu putem să ne luăm o casă nici dacă muncim o viaţă“, a declarat Camil, un alt craiovean venit în centrul Craiovei la manifestaţie.

Cei mai în vârstă au spus că sunt în stradă pentru viitorul copiilor lor. „Ordonanţele guvernului vor afecta oamenii cinstiţi din întreaga ţară şi vrem dreptate, vrem justiţie. În fruntea ţării să fie oameni decenţi, oameni curaţi, pentru că vrem un viitor curat pentru copiii noştri, pe care i-am crescut în spiritul dreptăţii! E singura noastră speranţă, să ieşim în stradă. Scopul lor este să aibă un trecut limpede şi să ajute clanurile mafiote. Nu au ţinut cont de oamenii care au ieşit în stradă, asta e nesimţire. Cred că tremură de frică. Pe cei care nu au ieşit în stradă până acum îi aşteptăm, noi suntem şi vom fi aici“, a mai adăugat Gheorghe Neagoe.

Protestatarii craioveni spun că nu vor înceta să iasă în stradă până ce ordonanţele date de guvernul Grindeanu nu vor fi abrogate. Cu toate acestea, liderul PSD, Liviu Dragnea, alături de premierul ţării, Sorin Grindeanu, au anunţat ieri că nu îşi vor schimba decizia.


Proteste în toată Oltenia

Nu doar craiovenii au ieşit la proteste, ci şi ceilalţi locuitori ai Olteniei.

La Râmnicu Vâlcea, peste 1.000 de persoane s-au adunat în centrul oraşului pentru a protesta împotriva ordonanţei privind modificarea Codului Penal şi împotriva amnistiei şi graţierii. Tineri entuziaşti au venit cu braţe de flori, garoafe albe şi roşii, pe care le-au împărţit jandarmilor în semn de respect şi mulţumire pentru modul în care se poartă cu manifestanții. Tot tinerii au adus cu ei steaguri tricolore şi radiocasetofoane din care se auzea imnul ţării „Deşteaptă-te române“.

În judeţul Olt, oamenii au ieşit în stradă în două oraşe. La Caracal, oraşul natal al ministrului justiţiei, Florin Iordache, aproape 50 de persoane s-au strâns în centru şi au cerut demisia acestuia. Aproximativ 150 de persoane au ieşit la proteste şi la Slatina şi au scandat pe esplanada din faţa prefecturii.

Tot atâtea au fost şi la Târgu Jiu. La Drobeta Turnu Severin, peste 100 de persoane au scandat împotriva guvernului mai întâi la Prefectura Mehedinţi, apoi au pornit într-un marş către sediul PSD din municipiu. „Cine nu sare ori e cu Dragnea, ori e prost de moare“, „Abrogare“, „PSD – ciuma roşie“, „DNA să vină să vă ia“, „Hoţii!“, „Tot poporul cere: fără graţiere“, au fost doar câteva dintre scandările manifestanţilor care au ieşit ieri seară pe străzi. Nu s-au înregistrat incidente la nici unul dintre protestele din Oltenia.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 3 februarie 2017

Actualitate

» Stenograme DNA care arată ce discutau Hrebenciuc şi Şova în toamna anului 2014: Amnistie şi graţiere obligatoriu!
» Ion Floricel: „Ieşiri imposibile“
» Protest în oraşul lui Liviu Dragnea: 150 de oameni manifestă în Alexandria
» Mii de oameni, în stradă şi în marile oraşe din ţară: “Hoţul cu mustaţă ne-a furat pe faţă!!!”
» Bucureşti: O petiţie cere Metrorex să prelungească programul de circulaţie a metrourilor până la ora 1.00 noaptea pe perioada protestelor
» Sorin Moisa, al doilea nume greu din PSD care cere retragerea OUG privind Codurile Penale: „Vine un moment când tăcerea devine vinovată“
» UPDATE – A cincea zi de proteste: Mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei
» Prognoza meteo pentru weekend: Vremea va fi caldă pentru această perioada, cu temperaturi de până la 14 grade
» Consiliul Fiscal, avertisment pentru Guvern: “Derapajul bugetar” va duce inevitabil la tăieri
» UDMR dorește oprirea modificării prin OUG a Codului penal și a Codului de procedură penală
» Comisia SRI: Facem dezbatere publică pe tema acoperiţilor din presă, cu jurnalişti, instituţii media
» Iohannis: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România
» Câteva sute de protestatari s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti
» Audieri la Comisia parlamentară SRI pe tema protestelor de stradă
» SRI: Serviciul a contribuit cu informații relevante la arestarea românului reținut la Frankfurt
» Ciorbea, întrebat dacă se teme de o revocare din funcție: Nu mi-e frică de nimic, decât de Dumnezeu
» Un protest împotriva ordonanţei de modificare a legislaţiei penale a avut loc astăzi la Bruxelles
» Ambasadorul SUA face apel ca România să continue la fel de puternic lupta împotriva corupţiei
» Parlament: Bugetul SRI pe anul 2017, aprobat în unanimitate de comisia de specialitate

Local

» Muncitori intoxicaţi cu monoxid de carbon la uzina de sodă
» A treia zi de proteste şi la Râmnicu Vâlcea
» Caracalenii protestează din nou în oraşul natal al ministrului Iordache
» Olt: Protestatarii au ieşit în stradă şi la Slatina
» Vâlcea: Accident mortal la Băbeni
» Jandarmii au sprijinit o nouă acțiune a Crucii Roșii, filiala Mehedinți

Dolj

» Trei craioveni, puși sub control judiciar pentru trafic de droguri
» Oltenia rezistă!
» Boerică și Berceanu nu mai sunt pe lista Interpol
» Cancerul omoară copilării!
» Întreruperi energie electrică de luni
» Bătrân accidentat pe trecerea de pietoni în centrul Craiovei
» 60 de persoane protestează la Calafat
» UPDATE Craiova protestează din nou: “Uniţi salvăm toată România”

Gorj

» 14 persoane au fost reţinute în dosarul traficului de droguri instrumentat de DIICOT
» UPDATE – Oamenii au ieşit în stradă la Târgu Jiu
» Gorj: Întâlnire între mediul de afaceri şi finanţişti

Mehedinţi

» Mehedinţi: Severinenii protestează pe străzile oraşului

Vâlcea

» Vâlcenii au ieşit, din nou, în stradă
» Patru muncitori de la Uzinele Sodice Govora, intoxicaţi cu monoxid de carbon

Sport

» SCM înfruntă lanterna roșie, Unirea Slobozia
» Voleibaliștii craioveni vor să-și ia revanșa în fața Stelei
» Vă vrem puternici!
» Fotbal / Un punct-cadou pentru panduri din partea Iașiului
» Fotbal / „Satelitul“ Craiovei și CSO Filiași, în „focuri“
» Fotbal / CCA a stabilit „fluierașii“ pentru meciul Craiova – Voluntari

Magazin

» Franz Schubert, geniul care a învăţat mai mult de la un tâmplar decât de la profesor
» Ia te uită! – Con Air – Avionul condamnaților
» Bancul zilei

Opinii

» Cine îi manipulează pe manifestanți?
» Ultima piesă din puzzle: România, scoasă la amanet

Top