11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnați definitiv pentru trafic de droguri

Condamnați definitiv pentru trafic de droguri

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, vineri, să condamne definitiv doi craioveni acuzați de procurorii DIICOT de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc. Cei doi inculpați și-au recunoscut faptele și au fost condamnați la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, respectiv doi ani și nouă luni de închisoare, tot cu suspendare.
Este vorba de Marius Andrei Anastasescu, de 32 de ani, şi de Elena Alexandra Jianu, de 27 de ani, care au fost reținuți pe 26 noiembrie 2015, în urma unor percheziții făcute de ofițerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate și de procurorii DIICOT. Anchetatorii au precizat că, în urma descinderilor, au fost găsite și ridicate atât droguri de risc, cât și de mare risc. „Pe 26 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat două percheziţii domiciliare în Craiova, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri. În urma percheziţiilor, au fost identificate aproape 200 de pastile de ecstasy, 70 de grame de canabis, două grame de muguri de canabis, trei grame de haşiş, un gram de cocaină, bani, un telefon mobil şi o instalaţie pentru consumul canabisului“, au explicat anchetatorii.
Câteva luni mai târziu, în martie 2016, Marius Andrei Anastasescu şi Elena Alexandra Jianu au fost trimiși în judecată, iar în iulie au și fost condamnați. Dacă primul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, Elena Alexandra Jianu a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare.
De asemenea, instanța a dispus confiscarea drogurilor găsite la domiciliile inculpaților. Dacă de la Anastasescu au fost confiscate peste 50 de grame de canabis, de la tânăra de 27 de ani au fost confiscate 192 de comprimate de amfetamină. „Dispune confiscarea de la inculpata Jianu Elena Alexandra a următoarelor cantităţi: 93 de comprimate de amfetamină cu inscripţia «Mickey Mouse», 95 comprimate amfetamină cu inscripţia «Chupa Chups», 4 comprimate amfetamină cu inscripţia «Mitsubishi», 0,54, grame canabis, un comprimat Alprazolan, 0,12 gr cannabis, precum şi confiscarea unui card bancar pe care s-a pus în evidenţă amfetamină şi cocaină“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.
A urmat apelul, iar vineri, pe 9 decembrie, Curtea de Apel Craiova a hotărât să reducă pedepsele inculpaților. Marius Andrei Anastasescu a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, iar Elena Alexandra Jianu la doi ani și nouă luni de închisoare, tot cu suspendare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS