5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest preventiv prelungit pentru executorul Drăgan

Arest preventiv prelungit pentru executorul Drăgan

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, luni, să prelungească madatul de arestare preventivă emis pe numele unui executor judecătoresc, trimis în judecată de procurorii DNA la sfârșitul săptămânii trecute pentru comiterea a zece infracțiuni de abuz în serviciu. Este vorba de Romeo Costinel Drăgan, înscris pe lista executorilor judecătorești din județul Gorj.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2008 – 2015, „inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu și a dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveică“, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori“.
Anchetatorii au mai precizat că pentru toate operațiunile bancare, executorul Drăgan nu a întocmit nici un fel de documente justificative. Prejudiciul adus creditorilor implicați în procedurile de executare silită a fost calculat la suma totală de 2.784.944 de lei.
Pe 25 noiembrie, dosarul privind comiterea a zece infracțiuni de abuz în serviciu a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova vineri, pe 25 noiembrie. Luni, instanța a dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă emis de aceeași instanță pe 5 octombrie.
Procurorii DNA au mai precizat că a fost instituit sechestru asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS