21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA târât un polițist local cu mașina și face doi ani de închisoare

A târât un polițist local cu mașina și face doi ani de închisoare

Agentul Broboană a povestit că șoferul l-a târât mai mulți metri cu mașina pe strada A. I. Cuza din municipiu (Foto: Arhiva GdS)
Agentul Broboană a povestit că șoferul l-a târât mai mulți metri cu mașina pe strada A. I. Cuza din municipiu (Foto: Arhiva GdS)

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, miercuri, să-l condamne la doi ani de închisoare cu executare pe șoferul care a târât cu mașina un polițist local pe strada A.I. Cuza din municipiu. În urma incidentului, care s-a petrecut pe 19 iulie, la intersecția străzilor A.I. Cuza și Panait Moșoiu, agentul din cadrul Poliției Locale Craiova a fost rănit ușor.
Agentul Ionel Broboană, de 47 de ani, a povestit că șoferul, identificat ulterior ca fiind Daniel Bancău, de 36 de ani, din comuna Vârvoru de Jos, a refuzat să-i prezinte actele și a plecat cu mașina, cu portiera deschisă. „În zona Universitate, colegii luau măsuri de sancționare în cazul a două autoturisme parcate neregulamentar, iar eu am trecut la alte autoturisme pe care trebuia să le îndepărtez din zonă, pentru fluidizarea traficului. A oprit un Audi de culoare albă, cu numere de Brașov, chiar în dreptul indicatorului cu oprirea interzisă, iar eu i-am pus în vedere să se pună în mișcare. Șoferul nu a ținut cont și a vrut să părăsească autoturismul, iar eu am trecut la identificarea acestuia, moment în care șoferul a pornit motorul și a plecat cu mine cu tot, cu portiera deschisă. M-a târât câțiva metri, pe laterală, provocându-mi leziuni la piciorul drept și mâna dreaptă. A oprit la strigătele trecătorilor, eu m-am desprins de mașină, iar el a închis ușa și a plecat în trombă“, a povestit atunci Ionel Broboană, agent principal în cadrul Poliției Locale.
La rândul său, directorul Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu, a explicat că bărbatul de 36 de ani, care parcase în dreptul unei treceri de pietoni, a susținut că vrea să cumpere ceva de la un magazin din zonă, iar când polițistul local i-a pus în vedere să părăsească zona, acesta a refuzat. „Bărbatul a avut intenția să predea actele în momentul în care i s-a cerut să se legitimeze, chiar s-a aplecat în partea din dreapta a mașinii, dar a demarat cu portiera deschisă, acroșându-l pe polițistul local și târându-l efectiv pe strada A.I. Cuza circa zece metri“, a spus Octavian Mateescu. Pentru leziunile suferite, polițistul local a avut nevoie de opt zile de îngrijiri medicale, după cum au stabilit medicii legiști.

Doi ani de închisoare pentru ultraj și ucidere din culpă

Daniel Bancău a fost arestat preventiv pe 20 iulie, iar o săptămână mai târziu a și fost trimis în judecată, dosarul de ultraj fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Inculpatul și-a recunoscut fapta pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, iar miercuri, pe 16 noiembrie, instanța s-a pronunțat în acest dosar. Daniel Bancău a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru ultraj. Pedeapsa i-a fost contopită cu una de un an și jumătate de închisoare cu suspendare primită în martie 2011 într-un dosar de ucidere din culpă, iar în final, după adăugarea unui spor de șase luni de închisoare, inculpatul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare. Instanța a hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arest și a admis acțiunea civilă formulată de agentul Broboană.
Inculpatul a fost obligat să-i achite agentului suma de 20.000 de lei drept daune morale, plus cheltuielile judiciare în valoare de 1.000 de lei. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS