11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCocktail caritabil pentru dotarea Clinicii de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“ - Împreună „Putem schimba destine“!

Cocktail caritabil pentru dotarea Clinicii de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“ – Împreună „Putem schimba destine“!

Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal „Filantropia“ are nevoie de aparat de radiologie
Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal „Filantropia“ are nevoie de aparat de radiologie

Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială (ACCES) Oltenia, în parteneriat cu trustul de presă MEDIA SUD EUROPA SA și SoART Media – „Cafeaua de sâmbătă dimineață“, organizează mâine, la hotelul Ramada, cocktailul caritabil „Putem schimba destine“. Evenimentul vizează strângerea de fonduri pentru dotarea Clinicii de Pediatrie (de lângă Parcul „Romanescu“ – n.r.) a Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova cu un aparat medical specializat. Este vorba de un aparat mobil de radiologie, care va fi amplasat în camera de Primiri Urgenţe, dar care poate fi, de asemenea, folosit şi pentru pacienţii imobilizaţi la pat. Valoarea acestui echipament medical se ridică la 45.000 de euro cu TVA. „Ne bucurăm să adresăm comunităţii mesajul de a fi prezenţi la cocktailul caritabil. Acţiunile noastre fac parte din campania «Acces la speranţă», sub umbrela căreia desfăşurăm foarte multe proiecte, în diverse domenii de activitate. La Spitalul Municipal «Filantropia» am constatat o carenţă la nivelul echipamentelor de radiologie. Unele dintre ele, achiziţionate în anii 1980, nu mai sunt în stare de funcţionare. Cele încă funcționale sunt în formă analogică, copiii ajung pe secţii şi sunt destul de traumatizaţi de modul în care se produce analiza de radiologie. Un aparat mobil de radiologie, care poate fi pus şi în Secţia de Primiri Urgenţe, dar şi în saloane, atunci când există o suspiciune a tractului respirator ce poate fi rezolvată la nivelul Spitalului «Filantropia», şi ca să nu se mai meargă cu salvarea la Spitalul Judeţean, îmbunătăţeşte considerabil activitatea acestuia“, a declarat Andreea Mihaela Niţă, preşedintele Asociaţiei ACCES Oltenia.

Andreea Mihaela Niţă, preşedintele Asociaţiei  ACCES Oltenia
Andreea Mihaela Niţă, preşedintele Asociaţiei ACCES Oltenia

În prezent, această asociaţie are 600 de voluntari, elevi şi studenţi, care răspund la fiecare solicitare de a se implica în acţiuni de voluntariat.
„Scopul nostru este să construim o societate a binelui şi a frumosului şi să creăm o cultură pe care noi o ţesem şi o scriem frumos, în poveşti cu eroi şi supereroi“, a completat preşedinta ACCES Oltenia. Mâine se anunţă o seară specială, cu evenimente atipice. Acţiunea va începe la ora 19.00 şi va dura până la ora 23.30.
Dintre surprizele pregătite pentru cei care vor participa la acest cocktail caritabil putem menţiona: muzică, dans, momente de stand-up comedy, susținute de Mihai Alexandru – X Factor, Fabrica de dans, Salsa Dynamyk, Asociaţia pentru Cultură şi Tango, Lui by Luiza, DJ (Playevents), Casual Band, Duo Cris şi Lory (Românii au talent), Stand-up comedy – Trupa „2 silabe“.
Preţul unei invitaţii este de 150 de lei.

Echipament radiologic vechi de peste două decenii

Lipsa unui aparat de radiologie la Compartimentul Internări al Spitalului „Filantropia“ conduce la întârzieri în depistarea diverselor afecţiuni. Necesitatea achiziţionării unui echipament radiologic de ultimă generaţie, mobil şi cu un grad de iradiere mult mai mic faţă de cel existent, este esenţială. „Un aparat de radiologie este extrem de important pentru Clinica de Pediatrie. Cel vechi este depășit, are peste 20 de ani. Ne-ar trebui un aparat de radiologie fix, însă având în vedere faptul că este extrem de scump, am optat pentru unul mobil, pe care să îl amplasăm în camera de gardă. În această perioadă din an, la fel ca şi primăvara sau iarna, odată cu schimbarea temperaturilor, numărul afecţiunilor respiratorii este foarte ridicat. Un astfel de aparat permite diagnosticarea rapidă a copiilor“, a precizat Alice Gavrilă, managerul Spitalului Municipal „Filantropia“.
Acest eveniment ce are ca scop strângerea de fonduri pentru utilarea unei secții de spital nu este singura inţiativă de acest gen. Din primăvara lui 2012, laparoscopia a ajuns şi la Secţia de Chirurgie şi ortopedie pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Aceasta a fost dotată cu un echipament de chirurgie laparoscopică, în urma unei campanii de strângere de fonduri derulată de Asociația ACCES Oltenia, Fundaţia Gazeta de Sud, în parteneriat cu „Asociaţia Medici pentru Copii“ şi TVS Craiova, iar medicii de aici au trecut de la chirurgia clasică la cea laparoscopică. Suma stânsă cu această ocazie s-a ridicat la 100.000 de euro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS