17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev înjunghiat de un coleg într-un liceu din Râmnicu Vâlcea

Elev înjunghiat de un coleg într-un liceu din Râmnicu Vâlcea

 

Un elev de 17 ani, de la Liceul Tehnologic „General Magheru“ din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost înjunghiat cu un briceag de un coleg cu un an mai mic, ieri-dimineață, chiar pe holul unităţii de învăţământ, în urma unei neînțelegeri.
Imediat după incident, victima, A.V., a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, unde i s-au oferit primele îngrijiri medicale. Adolescentul a fost operat de urgenţă, fiind într-o stare foarte gravă, lama cuțitului străpungându-i traheea, conform informațiilor date de conducerea spitalului. El a fost transportat cu un elicopter SMURD Craiova la Spitalul „Sfânta Maria“ din București. Medicii sunt însă rezervați în privința șanselor de supraviețuire.
„Atacatorul, elevul M.G.F., suferă de epilepsie și se află în atenția organelor de poliție pentru nenumărate ieșiri violente. Elevul aflat în anul I la profesională l-a înjunghiat pe holul școlii pe A.V., elev tot în cadrul Liceului Tehnologic «General Magheru», motivându-și gestul ca fiind o răzbunare. Atacatorul a mai amenințat în repetate rânduri că e dispus să ucidă“, a afirmat Isabella Ioniță, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea.
Poliţiştii vâlceni au făcut cercetări la fața locului și au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. „Agresorul a fost identificat şi este în custodia poliţiştilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.
M.G.F. a fost reţinut pentru 24 de ore.
Liceul Tehnologic „General Magheru“ din Râmnicu Vâlcea nu dispune de pază, dar există un sistem de supraveghere video, astfel că anchetatorii vor avea de analizat și imaginile surprinse.

Andrei Eduard Goreci, victima unui tânăr teribilist

Cel mai grav incident din Oltenia în care au fost implicați elevi s-a petrecut pe 7 octombrie 2010, când doi adolescenți au fost înjunghiați în fața Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova. Unul dintre ei, Andrei Eduard Goreci, de 17 ani, a fost înjunghiat în inimă și a murit, iar al doilea, Cristian Manea, a fost transportat la spital. Autorul omorului, Romel Voicu, de 19 ani, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ulterior condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă. Adolescentul de 17 ani a fost omorât doar pentru că se afla în compania unui alt coleg care cu o zi înainte îi dăduse o palmă fratelui lui Romel. Criminalul şi-a aşteptat victimele şi cu 100 de metri înainte de intrarea în liceu l-a acostat pe colegul lui Eduard. Puştiul a încercat să-i ia apărarea acestuia și s-a ales cu un cuţit în inimă. A mai trăit doar cât să-şi mai vadă mama o dată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS