16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 24 octombrie – 6 noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, regimul termic va scădea treptat în primele cinci zile ale intervalului de prognoză, de la o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade, până spre 10…11 grade, caracterizând o vreme rece pentru ultima decadă a lunii octombrie. Sfârșitul primei săptămâni va aduce o creștere a valorilor termice diurne, care vor oscila până spre sfârşitul intervalului în jurul a 12…14  grade. Minimele  termice vor pleca de la valori medii de 9 grade și vor scădea până spre 3…4 grade Celsius, în noaptea de 30 octombrie, apoi vor mai crește uşor, spre medii de 4…5 grade.
În  intervalele 24 – 26 octombrie și 2 – 6  noiembrie, probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată. Cantități mai însemnate se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie.

La munte, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, cu maxime în jurul valorii de 10 grade și minime pozitive de 2…4 grade. În perioada 27 – 29 octombrie temperatura va scădea, spre medii ale valorilor maxime de numai 2…3 grade și minime în jur de – 4 grade. Un nou proces de încălzire ușoară va debuta spre sfârșitul lunii octombrie, astfel încât media valorilor maxime va fi de 4…6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 25, 26 și 29 octombrie și după data de  2 noiembrie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS