21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltările anapoda continuă în cartierele Craiovei

Asfaltările anapoda continuă în cartierele Craiovei

Tot mai mulți craioveni se plâng de modul în care se face reabilitarea străzilor, aleilor și parcărilor din oraș, considerând că unele lucrări sunt făcute anapoda și de mântuială.

La începutul lunii trecute, GdS prezenta nemulțumirile unor locuitori din cartierul Brazda lui Novac, legat de felul în care constructorii au turnat asfaltul pe alei, de modul cum au montat bordurile sau de faptul că în timpul lucrărilor a fost deteriorat gardul care împrejmuiește grădinile (se întâmpla pe strada colonel Scarlat Demetriade, zona blocurilor H 5 și H 6). Alte nemulțumiri veneau din Craiovița Nouă, unde, în parcarea delimitată de blocurile 171C și 171D, constructorii, în exces de zel, aleseseră să toarne asfalt până pe rădăcinile unui copac, în loc să-l împrejmuiască.
Ieri, pe adresa GdS au venit și alte sesizări privind modul haotic în care s-a turnat asfaltul prin cartierele Craiovei, prima zonă vizată fiind tot Brazda lui Novac. O craioveancă ne-a scris în legătură cu felul în care s-au asfaltat aleile și parcările din acest cartier. „Vreau să vă semnalez modul în care au fost efectuate lucrările de amenajare a aleilor și parcărilor din cartierul Brazda lui Novac, respectiv zona delimitată de blocurile D 35, I 5, I 6 și I 7. Au fost două firme de construcții, una a pus borduri și una asfalt. Cea care a pus asfalt a abandonat lucrările de aproximativ o lună și a lăsat totul așa cum se vede în imaginile pe care vi le-am trimis și care vorbesc de la sine. Cum este posibil așa ceva? Primăria știe? Și dacă da, ce așteaptă, să vină ploile și frigul pentru a asfalta? Doamna primar ar trebui să știe că și oamenii de aici plătesc impozite și taxe de parcare. Este o mare bătaie de joc ceea ce se întâmplă și oare prin ce cartier au mai început să «lucreze» aceste firme?“, a scris Mihaela Iovan, care a trimis și câteva fotografii sugestive.
Situația semnalată de aceasta este cât se poate de reală, în zona menționată unele asfaltări părând făcute de mântuială. Pe unele alei s-a turnat și stratul de uzură, pe altele doar un singur strat, pe unele asfaltul se îmbină cu pietrișul și nisipul, pe altele asfaltul încă nu a ajuns. Tot aici apar și porțiuni de câțiva metri de alei și parcări lăsate neasfaltate, deși de jur împrejur lucrările par terminate. Explicația oferită de primărie este că în această zonă „se intersectează aleile cu proprietăți private“ și din acest motiv nu s-ar fi turnat asfalt peste tot.
Nu la fel se poate spune însă și de strada Bujorului. Aici a mai rămas de turnat stratul de uzură, pe sensul de mers către Unirii, pe o suprafață de circa 20 de metri, dar lucrurile nu s-au mișcat în ultima săptămână.

Străduță din Valea Roșie, sărită de la asfaltare

Dacă în cartierul Brazda lui Novac constructorii mai sunt încă în zonă, în cartierul Valea Roșie, de unde vine altă sesizare de la cititori, asfaltatorii au părăsit locul. Au lăsat însă în urmă o singură străduță, care nu ar avea mai mult de 50 de metri și pe care nu a mai ajuns asfaltul. Asta, deși aici au fost asfaltate aproape toate aleile și parcările din zonă, după cum se menționează în sesizarea făcută de o craioveancă „plătitoare de taxe și impozite“.
„Verificați, vă rog, strada Vântului, din cartier Eroilor (Valea Roșie). Este strada pe care se află sediul Școlii Gimnaziale «N. Romanescu» (fosta nr. 31- Theodor Aman). Poarta principală a acestei școli este pe strada Vântului. De la ieșirea din curtea școlii este o stradă mică (circa 50 de metri), care se numește tot Vântului și face legătura cu strada paralelă, Pandurilor. Cu ceva vreme în urmă, s-a asfaltat strada Vântului – principala. În această vară s-a asfaltat strada paralelă cu ea – Pandurilor. Între acestea a rămas neasfaltată străduța mică (Vântului). Este o stradă pe care a fost ciment, care s-a măcinat în timp. Trotuarele sunt din pietriș și mai au și denivelări la gurile de canal, denivelări de care se împiedică mereu copiii mici când merg la școală. Cunosc zona de 19 ani și în această perioadă nu s-a făcut nici o reparație pe această străduță. Oare nu puteau să mai asfalteze 30-35 m de stradă când au reparat Pandurilor și când au asfaltat aproape toate parcările din zonă? La intrarea pe această străduță au pus ceva asfalt (cam pe 2-3 m), fără a curăța sub el, fără a da cu amorsă… Cred că le-a rămas puțin asfalt cald în utilaje și l-au înșirat acolo, de mântuială. Probabil că în documentele lor, străduța figurează asfaltată, dar nu este așa. S-au făcut sesizări telefonice la nr. 984- primărie, dar nu s-a răspuns la ele. În condițiile în care o secție a Poliției Locale (ce ține tot de primărie) își are sediul în cadrul școlii de care v-am vorbit“, este mesajul primit de la respectivul cititor.
Pe străduța respectivă s-a aruncat o „mână“ de asfalt, mai mult pe o parte, pe cealaltă parte asfaltul fiind turnat pe bucăți, pe lângă o mașină parcată. Chestionate în legătură cu acest aspect, autoritățile locale au precizat că „străduța dintre Vulturi și Pandurilor nu a fost uitată și se va asfalta“, însă nu s-a menționat și când se va întâmpla acest lucru.
Cu acest prilej, auto­ritățile și-au adus aminte și de doleanțele craiovenilor care locuiesc pe Aleea Fluturi, un drum de pământ care măsoară 90 de metri. Ca și în cazul semnalat în cartierul Valea Roșie, localnicii de pe Aleea Fluturi sperau ca odată cu asfaltarea străzii Fluturi, aflată în lucru, municipalitatea să nu uite de aleea de pământ pe care foarte mulți copii merg la școală și care se transformă în mocirlă la fiecare ploaie. Reprezentanții primăriei au precizat că „pe Aleea Fluturi se va pune piatră“, fără a spune și dacă acest lucru se va întâmpla după ce se va termina de asfaltat strada Fluturi sau la o altă dată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS