17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReținut după ce a tâlhărit un colindător

Reținut după ce a tâlhărit un colindător

Un tânăr de 20 de ani, din localitatea doljeană Drăgotești, acuzat că a lovit un colindător și i-a luat banii, a fost reținut luni de polițiștii din comună. Autorul faptei, care este recidivist, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, polițiștii din localitatea Drăgotești au fost sesizați de o femeie din comună despre faptul că fiul său de 12 ani, în timp ce era la colindat, a fost lovit de un bărbat care l-a deposedat de suma de 79 de lei. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că băiatul de 12 ani a fost tâlhărit de Mirel Niculici, de 20 ani, din comună, care a fost reținut şi dus în arestul IPJ Dolj.
Suspectul este cunoscut cu antecedente penale, fiind arestat și condamnat anul acesta într-un dosar privind comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat. În aprilie, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe Mirel Niculici la patru ani şi trei luni închisoare cu executare, însă la apel, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să nu facă pușcărie. Bărbatul a fost condamnat în iulie la un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru faptele comise, hotărârea instanței fiind definitivă. În plus, judecătorii craioveni au dispus ca inculpatul să urmeze un curs de calificare profesională, să frecventeze un program de reintegrare socială, dar și să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Drăgoteşti.
Polițiștii doljeni au mai precizat că procurorul de caz urmează să ceară arestarea preventivă a suspectului pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS