10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată
(ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va deosebit de caldă pentru această dată în prima zi a intervalului, când media maximelor termice va fi de 13…14 grade, iar a celor minime de 0…2 grade. Ulterior se va produce o răcire semnificativă, astfel că, în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei, cu maxime de -4…-3 grade şi minime de -11….-10 grade, în medie regională. În a doua săptămână valorile termice vor fi în creștere, spre medii regionale ale temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, iar a celor minime de -4….-3 grade. Precipitaţiile, în general slabe cantitativ, din 29 şi 30 decembrie, vor fi la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare. După data de 4 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată.

La munte, răcirea va fi semnificativă în tot spaţiul montan, iar vremea va deveni geroasă. În perioada 30 decembrie – 3 ianuarie, media valorilor maxime va fi de -12…-10 grade, iar a celor minime, în cele mai reci nopţi, va coborî spre -20 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere de temperatură, spre valori diurne, în medie, de -4…-3 grade şi  minime de aproximativ -8 grade. În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, cu precădere în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ulterior va creşte probabilitatea pentru ninsori, îndeosebi în jurul datei de 5 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS