8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal la Penitenciarul Craiova

Scandal la Penitenciarul Craiova

Mai mulți deținuți din Penitenciarul Craiova au făcut scandal pentru că le-a fost întrerupt semnalul TV
Mai mulți deținuți din Penitenciarul Craiova au făcut scandal pentru că le-a fost întrerupt semnalul TV

Mai mulți deținuți de la penitenciarul Craiova sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și ultraj, fiind acuzați că au devastat celulele în care erau încarcerați. Scandalul a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, imediat după ce a fost întrerupt semnalul televizorului. Reprezentanții Penitenciarului Craiova spun că deținuții au făcut scandal pentru că le-a fost oprit semnalul televizorului din celulă. „Vă comunicăm faptul că în data de 20.12.2015, ora 00.05, trei deținuți au distrus bunurile aflate in camera de deținere, antrenând în aceasta formă de protest și alte patru persoane din cadrul secției de deținere în care sunt cazați. Aceștia au contestat programul de difuzare a semnalului TV, luni-vineri până la 23.00, sâmbăta până la ora 24.00, iar duminica până la ora 23.00“, a precizat Marian Gânjoveanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova. Pentru a-i calma pe deținuți, a fost chemată grupa de intervenție a penitenciarului, însă cei șapte deținuți apucaseră deja să distrugă mobilierul, obiectele sanitare și geamurile celulelor.
După ce deținuții au fost calmați, conducerea penitenciarului a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Aceștia din urmă au întocmit un dosar penal față de deținuți pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și ultraj, iar agenții de penitenciar care erau de serviciu în acea noapte sunt cercetați pentru abuz în serviciu. În paralel, conducerea Penitenciarului Craiova a dispus începerea unei anchete administrative.
Un incident asemănător a avut loc în urmă cu cinci ani, în decembrie 2010, tot în Penitenciarul Craiova. Atunci, doi agenți și doi deţinuţi au ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu multiple leziuni, după ce s-au luat la bătaie. Scandalul a pornit după ce doi frați au cerut să stea în aceeași cameră, iar când le-a fost refuzată cererea au început să-i lovească pe agenți. Ca să-i potolească pe deţinuţi, gardienii au folosit spray-urile lacrimogene şi bastoanele. În final, la Spitalul de Urgență Craiova au fost transportați cei doi frați, dar și doi angajați ai penitenciarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS