14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarius Măgureanu - 30 de ani de cântec şi profesionalism

Marius Măgureanu – 30 de ani de cântec şi profesionalism

Marius Magureanu

Marius Măgureanu (foto) este unul dintre profesioniştii Ansamblului „Maria Tănase“ din Craiova. Drumul său în lumea muzicii populare a fost presărat cu bucurii, dar au existat multe momente în care piedicile au stat în calea sa. Aprecierea publicului şi dragostea nemărginită pentru cântecul popular oltenesc l-au determinat pe interpret să lupte şi să depăşească orice obstacol.
Cu graiul cântecului din Romanaţi, Marius Măgureanu a demonstrat că orice vis poate fi îndeplinit. Astfel, de 15 ani, interpretul face parte din Ansamblul „Maria Tănase“. „Au fost ani foarte frumoşi. Am crescut odată cu el şi am ajuns şi eu, şi ansamblul la o maturitate artistică de care sunt mândru“, a spus artistul. Anii care au trecut de la venirea sa în familia ansamblului au schimbat multe lucruri atât în privinţa profesionalismului ansamblului, cât şi în cariera sa, după cum precizează Marius Măgureanu. „În primul rând, oamenii au înţeles că a face parte dintr-un ansamblu este un lucru extraordinar. Este o mare responsabilitate să fii membrul unui ansamblu, atât pentru dansatori, cât şi pentru solişti şi instrumentişti. Cu toţii am crescut profesional în fiecare an şi în fiecare zi alături de acesta“, a menţionat solistul.

„Cea mai recentă realizare a acestui an este faptul că m-am căsătorit“

Drumul interpretului până la Ansamblul „Maria Tănase“ este legat de fratele său, Constantin Măgureanu. „În 1999, când fratele meu înregistra un album, am cântat cu el şase piese. El a realizat albumul cu Ansamblul «Maria Tănase», iar maestrul Nicu Creţu, auzindu-mă, mi-a propus să vin pe scenă, însă într-o nouă formulă, iar din anul 2000 sunt solist profesionist al ansamblului“, a spus Marius Măgureanu.
De atunci, graiul cântecului din Romanaţi răsună la Ansamblul „Maria Tănase“, iar Marius Măgureanu se bucură de aprecierea publicului şi de spectacolele pe care le are împreună cu soliştii, dansatorii şi instrumentiştii renumiţi ai ansamblului.
Pentru că suntem la final de an, Marius Măgureanu a făcut bilanţul celor întâmplate în 2015. Realizări profesionale au fost multe, însă mai presus de toate pentru interpret este tihna găsită în familie. „Cea mai recentă şi poate cea mai mare realizare a acestui an este faptul că m-am căsătorit“, a spus Marius Măgureanu.

„Dacă nu ar exista dumnealor, noi nu am avea nici un sens“

Interpretul de muzică populară pregăteşte, însă, o mare realizare şi pe plan profesional. El a muncit tot anul acesta, iar anul viitor vrea să lanseze albumul cu numărul cinci din cariera sa. „Este un album pe care îl pregătesc cam de multă vreme, dar lucrurile muncite bine sunt cu siguranţă reuşite. Am multe texte cu mesaje frumoase. Sunt puţin mai pretenţios în privinţa liniei melodice, aşa că mai am de muncit ceva până când voi lansa albumul, însă, cu siguranţă, la anul se va întâmpla acest lucru“, a spus interpretul.
Marius Măgureanu este de mai bine de 30 de ani solist profesionist al cântecului popular oltenesc. În drumul său în muzica populară a întâlnit mulţi oameni care i-au pus piedici, însă publicul a fost cel care i-a dat puterea de a merge mai departe. „Dacă nu ar exista dumnealor, noi nu am avea nici un sens. Dumnealor ne dau încrederea şi dorinţa de a merge mai departe în ciuda tuturor celor întâmplate. Le mulţumesc din suflet şi sper să nu îi dezamăgesc niciodată“, a spus Marius Măgureanu.

Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS