9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarii acuzaţi de mită vor fi susținuți pentru noi mandate?

Primarii acuzaţi de mită vor fi susținuți pentru noi mandate?

Florin Cârciumaru şi Ion Călinou trebuie să decidă dacă îi mai susţin în alegeri pe edilii suspectaţi de luare de mită
Florin Cârciumaru şi Ion Călinou trebuie să decidă dacă îi mai susţin în alegeri pe edilii suspectaţi de luare de mită

Cei șapte primari PSD din Gorj, anchetați în dosarul „Ydail“ pentru luare de mită riscă să piardă susținerea partidului pentru un nou mandat la primăriile pe care le conduc, dacă nu vor scăpa de problemele penale. Atât Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj, cât și Ion Călinoiu, președintele executiv al social-democraților gorjeni, au declarat că cei şapte primari ar putea să nu se mai regăsească pe listele de candidaţi la alegerile locale, dacă nu vor scăpa de acuzaţiile de corupţie pe care le aduc procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În ciuda anchetei aflate în curs şi a faptului că cei şapte edili ai PSD au petrecut 24 de ore prin arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, este de părere că imaginea partidului este afectată din cauza acuzațiilor de corupție care le sunt aduse primarilor social-democrați.
„Nu este o pată pe imaginea PSD ceea ce se întâmplă cu primarii. Trebuie să lăsăm să primeze prezumpţia de nevinovăţie, instituţiile statului să îşi facă datoria şi, după aceea, discutăm. Rămâne să discutăm orice candidatură. Este prematur să spunem acum dacă îi susţinem sau nu pentru noi mandate la alegerile din 2016“, a declarat Florin Cârciumaru.

Aşteaptă rezultatul cercetării

La rândul său, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a anunţat că primarii sunt anchetați pentru fapte ilegale săvârșite în administrația locală, nu în cea de la partid. De asemenea, se aşteaptă finalizarea anchetei pentru a putea fi luate măsuri, în conformitate cu statutul partidului şi noile criterii de integritate.
„E un lucru foarte important că Partidul Social Democrat ştie de fiecare dată să îşi echilibreze resursele umane şi primarii nu sunt acum îi situaţia aceasta de a-şi demonstra nevinovăţia ca urmare a activităţii politice, ci ca urmare a activităţii administrative care poate să fie laborioasă, care conduce la o serie de interpretări şi pe care se va pronunţa organul de anchetă. Dacă se îndeplinesc condiţiile din codul de integritate. Vedem care sunt rezultatele cercetării“, a menţionat Ion Călinoiu, care a făcut referite la criteriile de integritate din statutul PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS