11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiceenii doljeni s-au întrecut în paşi de dans

Liceenii doljeni s-au întrecut în paşi de dans

Untitled Clip 01 04.avi.Still001

Sâmbătă, 5 decembrie, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ din Craiova a avut loc proba artistică de dans din cadrul „Competiției Tinereții“. Aceasta este cea de-a treia probă, după cele de cultură generală şi de dezbatere-oratorie, în cadrul proiectului organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, susținut de Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu postul de televiziune Alege TV.
Pentru această probă s-au înscris 11 licee din Oltenia, care s-au întrecut în cinci stiluri de dans: sportiv, modern, clasic, popular şi streetdance. Pe lângă complexitatea coregrafiei, juriul a punctat ţinuta şi expresivitatea artistică, corelarea între mişcare şi muzică, tehnica, sincronizarea, costumaţia în concordanţă cu tema dansului, dar şi autenticitatea momentului artistic.
Liceenii au fost foarte bine pregătiţi, au repetat coregrafiile şi în culise, până în momentul în care au intrat pe scenă, de unde au reuşit să transmită publicului emoţie şi energie, prin gesturi şi mişcări de dans.
Fiecare echipă a avut la dispoziţie câte trei minute pentru a da tot ce e mai bun, într-un adevărat spectacol de dans, costume şi culoare, din care nu au lipsit nici obiectele de recuzită, precum umbrelele sau măştile. Concurenţii au fost motivaţi de dorinţa de a câştiga, de a străluci pe scenă, dar şi din motive mai apropiate sufletului, ca acela de a pune în valoare costumele populare culese din lăzile de zestre ale bunicilor.
Trupa de dans a Liceului Teoretic „Tudor Arghezi“ a strâns cele mai multe puncte şi s-a clasat pe locul întâi, locul doi a fost ocupat de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, iar Colegiul Național de Arte „Marin Sorescu“ s-a situat pe locul trei.
Concursul însă nu se încheie aici. Până la desemnarea echipei care va obţine trofeul mult dorit, în luna iunie a anului viitor, concurenţii mai au de trecut multe probe de foc şi multă muncă de depus.
Întreaga competiţie o puteţi urmări pe postul de televiziune Alege TV, în cadrul emisiunii cu acelaşi nume‚ „Competiţia Tinereţii“, în fiecare sâmbată, de la ora 18.30.
Mai multe informații despre probe, regulamentul concursului, dar și punctajul acumulat de liceele înscrise le găsiți pe site-ul www.djst.ro.

Carmen Gîrbea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS