14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni acuzați de trafic de droguri, eliberați din arest

Craioveni acuzați de trafic de droguri, eliberați din arest

Procurorii DIICOT spun că au ridicat în urma perchezițiilor făcute în Craiova aproximativ 200 de pastile de ecstasy
Procurorii DIICOT spun că au ridicat în urma perchezițiilor făcute în Craiova aproximativ 200 de pastile de ecstasy

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, vineri, ca doi craioveni acuzați de procurorii DIICOT de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc să fie eliberați din arestul IPJ Dolj.
Este vorba de Marius Andrei Anastasescu, de 31 de ani, şi de Elena Alexandra Jianu, de 26 de ani, care au fost reținuți pe 26 noiembrie, în urma unor percheziții făcute de ofițerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate și de procurorii DIICOT. Anchetatorii au precizat că, în urma descinderilor, au fost găsite și ridicate atât droguri de risc, cât și de mare risc. „Pe 26 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat două percheziţii domiciliare în Craiova, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri. În urma percheziţiilor, au fost identificate aproape 200 de pastile de ecstasy, 70 de grame de canabis, două grame de muguri de canabis, trei grame de haşiş, un gram de cocaină, bani, un telefon mobil şi o instalaţie pentru consumul canabisului“, au explicat anchetatorii.
Ulterior, pe 27 noiembrie, Tribunalul Dolj a emis pe numele suspecților mandate de arestare preventivă pe 30 de zile. Hotărârea instanței nu a fost însă definitivă și a fost contestată de cei doi inculpați la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat vineri.
Judecătorii de la Curtea de Apel nu au fost de acord cu hotărârea colegilor de la Tribunal și au dispus ca ambii suspecți să fie eliberați din arestul IPJ Dolj de pe strada Amaradia.
În schimb, instanța a dispus ca Elena Jianu să fie arestată la domiciliu pe o durată de 30 de zile, iar Marius Anastasescu a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.
De asemenea, săptămâna aceasta, anchetatorii au făcut alte patru percheziții domiciliare în județul Vâlcea, ocazie cu care au ridicat 296 de grame de fragmente vegetale, două instalaţii artizanale, fertilizatori, un cântar, zece telefoane mobile, o cartelă SIM, două laptopuri, un pistol și 28 de plante de canabis. Anchetatorii susțin că cinci persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 56 de ani, ar fi cultivat şi comercializat canabis către persoane din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Slatina, și Craiova. Procurorii DIICOT a dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru dintre suspecți, care urmează să fie duși la Tribunalul Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS