14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat acuzat că a incendiat trei autoturisme

Bărbat acuzat că a incendiat trei autoturisme

În ultimele luni,  cinci autoturisme au fost incendiate în Craiova de două persoane fără adăpost
În ultimele luni, cinci autoturisme au fost incendiate în Craiova de două persoane fără adăpost

Polițiștii doljeni au reținut, marți, un bărbat fără adăpost, recidivist, suspectat că a incendiat trei autoturisme parcate în cartierul craiovean Valea Roșie.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției 3 a observat, pe o stradă din cartierul Valea Roșie, un bărbat care avea un comportament suspect și care, la vederea polițiștilor, a încercat să se ascundă. Suspectul a fost prins și dus la secție, unde oamenii legii au stabilit că este vorba de craioveanul Constantin Leontin Surdu, de 38 de ani, care face parte din categoria persoanelor fără adăpost. Ulterior, polițiștii au stabilit că bărbatul este autorul unei infracțiuni de distrugere, acesta fiind acuzat că a incendiat trei autoturisme parcate în Valea Roșie. „Din investigațiile polițiștilor craioveni a rezultat faptul că bărbatul de 38 de ani, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, a distrus prin incendiere trei autoturisme parcate în cartierul craiovean Valea Roșie“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Suspectul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore și dus în arest, urmând să fie prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Oamenii legii au mai explicat că bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.
Craioveanul nu este la prima faptă penală, acesta fiind arestat în mai 2009, când a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie. În mai 2010, Surdu a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare, însă nu a executat decât șase ani din pedeapsă. A fost eliberat condiționat în martie, anul acesta, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Un caz asemănător a fost înregistrat în Craiova în septembrie, când e o femeie de 30 de ani, fără adăpost, cunoscută cu afecţiuni psihice, a incendiat două autoturisme parcate pe strada Madona Dudu din centrul municipiului. Femeia a fost identificată cu ajutorul unui sistem de supraveghere montat în zonă de SC Eurotehnica IT&C, iar după aceea a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Ca și bărbatul de 38 de ani, femeia este cercetată pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS