14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCine distruge lămpile din Parcul Tineretului?

Cine distruge lămpile din Parcul Tineretului?

Parcul Tineretului din Craiova a fost văduvit în doar câteva zile de zeci de lămpi de iluminat. Au fost distruse și sustrase atât lămpile de pe unele dintre aleile secundare ale parcului, cât și cele de pe aleea principală. Lămpile sunt doborâte de pe stâlpii înalți de câțiva metri și apoi luate cu totul sau dispar doar becurile, firele electrice și droselul.
Coincidență sau nu, în Parcul Tineretului au dispărut doar lămpile de iluminat stradal de pe aleile din imediata vecinătate a șantierului de la Water Park. Din cele spuse de angajații RAADPFL, cei care sustrag aceste lămpi au o tactică: desfac cutiile electrice de pe stâlpi, taie firele cu un patent, după care doboară lămpile. Multe dintre ele se sparg în momentul căderii și sunt abandonate în vegetația din parc, altele rămân intacte și sunt luate cu totul. În acest mod, din zeci de lămpi de iluminat au rămas doar stâlpii metalici de susținere. Cel mai grav este faptul că pe timpul nopții aleile parcului nu mai sunt iluminate.
„Au dispărut doar lămpile de pe lângă șantierul de la Water Park. Aici umblă cineva care se pricepe. Decuplează firele de la priza fixată în stâlp, după care mișcă stâlpul, lampa cade și o ia cu totul. De cele mai multe ori, cel care sustrage ia doar becul, firul și droselul, iar lămpile sunt abandonate în vegetația din parc sau la marginea aleilor. Cele de pe aleea principală au fost distruse de crengile care cad din copaci“, a explicat un angajat al RAADPFL Craiova.

Intră cine vrea

În Parcul Tineretului, în ultimele zile, nu doar persoanele care vandalizează stâlpii de iluminat își fac de cap. Aleile sunt invadate de utilaje, tiruri, autovehicule și autoturisme care traversează parcul înspre șantierul de la Water Park. Porțile de acces din zona fostului restaurant Stejarul și fostului Stadion „Constructorul“ sunt deschise, iar din această cauză în parc poate să pătrundă orice autovehicul, care are sau nu legătură cu lucrările de la Water Park. Acest fapt face ca aleile să fie pline de mâzgă, nămol și pietriș adus de mașini, pe roți, din șantier. Traficul intens al autovehiculelor de mare tonaj și al utilajelor a făcut ca unele dintre aleile parcului să cedeze și să apară crăpături chiar pe mijlocul lor. Totodată, utilajele au intrat pe spațiile verzi din parc, distrugând rondurile.
„Nu avem ce să le facem, intră tiruri, betoniere, buldoexcavatoare. Se duc aici, la șantierul de la Water Park. Ne-au stricat pe aici, dar cu cine să vorbești?! Ei aveau drumul lor, dar acum vin și prin parc, fiindcă nu au cum să mai ajungă la Water Park. Le-am spus să meargă doar pe aleile laterale, dar ei au pătruns peste tot, spun că au aprobare de la primărie. Cei de la Poliția Locală nu au nici o atribuție în acest sens. Ei intervin doar în cazul tulburării liniștii publice“, a mai spus același angajat al RAADPFL.
Directorul RAADPFL, Aurelia Filip, a spus: „Ceea ce se întâmplă în Parcul Tineretului se întâmplă dintotdeauna. Este o locație mai prost poziționată din orașul nostru. Într-adevăr, noi am permis ca unele dintre utilajele și autovehiculele care trebuie să ajungă pe șantierul de la Water Park să tranziteze prin parc deoarece se lucrează pe foarte multe segmente. Au executat pavimentul pe mai multe zone și nu mai puteau trece cu mărfurile, și în aceste condiții s-a trecut prin parc. În cazul în care s-a stricat ceva, constructorul va remedia orice stricăciune. Se va face o inventariere, distrugerile vor fi remediate. Parcul este extrem de mare și nu poate fi monitorizat permanent.
Corpurile de iluminat sunt întreținute de către firma care are semnat acordul-cadru pe iluminat în orașul Craiova. Aceasta se va ocupa de înlocuirea lămpilor“, a declarat Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS