17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe lucrează la noul stadion de la Târgu Jiu

Se lucrează la noul stadion de la Târgu Jiu

Aşa va arăta Stadionul Municipal din Târgu Jiu
Aşa va arăta Stadionul Municipal din Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a anunţat că, în sfârşit, constructorul noului stadion municipal din oraş s-a apucat de lucrări. Potrivit edilului, se efectuează săpături pentru fundaţii, iar lucrările se vor derula în perioada următoare dacă vremea o va permite. Investiţia era blocată de două terenuri de tenis de câmp care nu mai fuseseră preluate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Proiectul este finanţat cu 21 de milioane de euro de către Compania Naţională de Investiţii.
„La ora actuală se lucrează la stadion. Este adevărat că s-a întârziat din motive obiective, pentru că era vorba de demolarea terenului de tenis și a spațiilor de sub tribună, spații ce aparțineau Ministerului Tineretului și Sportului, iar când ne-am apucat să facem transferul, am constatat că dumnealor nu au cadastru și s-a întârziat. Deja se lucrează și au început săpăturile la fundație. Vreau să asigur târgujienii că investiția va avea continuitate și nu este adevărat că dacă la conducerea guvernului nu se mai află domnul Ponta, stadionul nu se va mai face. Trebuie spus că stadionul este prins în programul Federației Române de Fotbal și în programul guvernului pentru turneul final din 2020, ca un stadion care poate să găzduiască o echipă care va participa la turneul final, în sensul că echipa respectivă poate fi cazată la hotelul de patru stele de la Târgu Jiu și că are la dispoziție întreg complexul sportiv pentru antrenamente“, a spus Florin Cârciumaru.

Pe listă pentru Turneul Final din 2020

Potrivit primarului din Târgu Jiu, pe lângă noua arenă vor fi amenajate şi terenurile doi şi trei. Noul Stadion Municipal a fost inclus pe lista arenelor din România pentru a găzdui echipe participante la turneul european din 2020. „Până în 2020 vor fi amenajate și terenurile doi și trei, iar întreg complexul va putea sta la dispoziția unei echipe care participă la turneul final din 2020.
Pe această listă este stadionul de la Târgu Jiu, cel de la Craiova și încă trei stadioane din țară. Constructorul a promis că în toamna anului 2016, în lunile octombrie-noiembrie, stadionul va fi gata, iar echipa va putea juca la Târgu Jiu. Ne-am bucura foarte mult ca inaugurarea stadionului să coincidă și cu prezența noastră într-o cupă europeană, pentru că, după cum evoluăm la ora actuală, sunt promisiuni ca echipa să joace în cupele europene“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.

Încep lucrările şi la Sala Sporturilor

Florin Cârciumaru a mai spus că pe 28 noiembrie vor începe lucrările şi la Sala Sporturilor, care va fi modernizată cu cinci milioane de euro. Ultimul meci care va avea loc în actuala sală este programat pe 27 noiembrie şi va fi o partidă internațională de baschet.
„La sala sporturilor vor începe lucrările pe 28 noiembrie. Se lucrează la emiterea autorizației de construire. Pe 27 noiembrie va avea loc un meci internațional de baschet, apoi echipele de baschet și handbal își vor desfășura meciurile în sala de sport de la Școala nr. 5, unde se lucrează la ora actuală. Lucrările se vor finaliza, iar sala va putea să găzduiască meciurile respective. În ceea ce privește întreaga infrastructură sportivă, vreau să spun că se lucrează la proiect, a fost câștigată licitația și vom începe să construim o sală de sport la Liceul Economic. De asemenea, vom începe lucrările la încă o sală de sport, în curtea Școlii nr. 1. În plus, sunt în licitație lucrările pentru modernizarea sălii de sport de la Liceul nr. 2“, a spus primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS