14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCereri mai puţine pentru ajutorul la încălzire

Cereri mai puţine pentru ajutorul la încălzire

Vineri este data-limită de depunere a cererilor pentru acordarea ajutorului din luna noiembrie
Vineri este data-limită de depunere a cererilor pentru acordarea ajutorului din luna noiembrie

Târgujienii s-au speriat de posibilitatea de a se alege cu dosar penal pentru fals în declaraţii şi nu s-au mai înghesuit să depună cereri pentru acordarea ajutorului la încălzire. Potrivit Laviniei Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, din 20 octombrie şi până ieri fuseseră depuse 2.668 de cereri pentru ajutorul de încălzire. Cele mai multe sunt pentru încălzirea cu gaze naturale, respectiv 2.328, urmate de solicitările pentru încălzirea cu lemne şi 45 pentru încălzirea cu energie electrică. Anul trecut au fost depuse peste 4.500 de solicitări până la 20 noiembrie. Numărul mai mic de solicitări din acest an este explicat de reprezentanţii Direcţiei Publice de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, prin faptul că, dacă până în anii trecuţi statul recupera doar sumele încasate ilegal ca ajutor la încălzire, de anul trecut zeci de persoane s-au ales cu dosar penal pentru fals în declaraţii. Beneficiarii au declarat date nereale în cererile depuse la autorităţi.

Vineri este data limită pentru depunerea cererilor

Solicitările pot fi depuse de către cei interesaţi până pe 20 noiembrie, la Cluburile Vârstei a Treia din Târgu Jiu, dar și la sediul Direcției Publice de Protecție Socială.
„Cererile pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale se depun la următoarele centre: Clubul din strada Olteniţei: de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.00, sâmbăta, de la 9.00 la 13.00; Clubul din strada Mioriţei, de luni până vineri, de la 8.00 la 18.00, sâmbăta, între orele 9.00 și 13.00; Clubul din strada Debarcader, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00; Clubul din strada Tudor Vladimirescu, de luni până vineri, între 8.00 și 16.00. Cererile pentru încălzirea locuinţelor cu combustibili solizi (lemne) se depun la Clubul din strada Olteniţei. Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţelor cu energie electrică se depun la sediul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu“, potrivit programului stabilit de Direcţia Publică de Protecție Socială Târgu Jiu.
Venitul maxim pentru a beneficia de ajutorul la încălzire este de 615 lei pe membru, iar ajutorul va varia în funcţie de venit, între 20 şi 262 de lei. „Cei care depun solicitări până în data de 20 noiembrie obţin ajutorul de încălzire, începând cu luna noiembrie. Cererile pot fi depuse în continuare, dar ajutorul se calculează în continuare în funcţie de data depunerii. Anul trecut, pe întreg sezonul au fost depuse peste 4.500 de cereri“, a declarat Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS