24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Alexandra putrezește și autoritățile nu fac nimic“ - Trei luni de la tragedia din Parcul „Romanescu“

„Alexandra putrezește și autoritățile nu fac nimic“ – Trei luni de la tragedia din Parcul „Romanescu“

Mama Alexandrei Goghez, Ozana, este disperată. Nici la trei luni după ce fata ei a fost găsită moartă în Parcul „Romanescu“ nu știe în ce fel a murit aceasta (Foto: Traian Mitrache)
Mama Alexandrei Goghez, Ozana, este disperată. Nici la trei luni după ce fata ei a fost găsită moartă în Parcul „Romanescu“ nu știe în ce fel a murit aceasta (Foto: Traian Mitrache)

Comuna Goiești este pustie după prânz. Cam toată lumea s-a retras în casă, după muncă. În curtea familiei Goghez, singurele glasuri sunt cele ale găinilor și al câinelui negru, care-și apără locul. Un tablou al Alexandrei zâmbind, cu o dungă neagră pe el, stă agățat pe casa gri. În rest, e pustiu.
Pustiu e și-n sufletele părinților Alexandrei Goghez, care, în urmă cu aproximativ trei luni, a fost găsită moartă în Parcul „Romanescu“ din Craiova, pe o alee lăturalnică, în vecinătatea terasei Ciobănașul, acolo unde tânăra de 17 ani lucra pe perioada verii. De atunci, nimeni nu le-a mai spus nimic. Doar că era sănătoasă când a murit. „Procurorii
ne-au zis că era sănătoasă în momentul în care s-a întâmplat. Dar pe noi ne interesa cine a omorât-o și cum. Nici asta nu s-a stabilit, cum“, s-a plâns mama fetei, Ozana Goghez.

„Pe ea nu o mai aduce nimeni. Criminalul este în libertate“

Ozana Goghez și soțul sunt convinși că cineva a omorât-o pe fata lor. Nu știu însă dacă a fost omorâtă acolo, în parc, sau dacă cel care a făcut asta a adus-o apoi în parc. Nu știu nimic și asta îi duce la disperare. „Aceste luni au fost groaznice. Alexandra putrezește și autoritățile nu au făcut nimic până în prezent. Nu au mai venit la noi, ne mai ducem noi din când în când, dar nu ni se spune nimic. Lumea din comună ne întreabă ce s-a mai aflat“, a spus mama Alexandrei. Pare calmă și resemnată, dar nu este. Îi e dor de fata ei și vrea să o revadă. Se mai uită, din când în când, la tabloul de pe casă.
„Degeaba. Pe ea nu o mai aduce nimeni. Criminalul este în libertate. Cred că a fost omorâtă. Vă închipuiți, era singurul copil. A fost foarte greu. Nici acum nu a trecut durerea și momentul acesta ne-a marcat toată viața… Să rămâi așa, singur, să se ducă singurul copil. Nu mai ai pentru cine să mai muncești… Noi asta ne dorim, să fie prins și să plătească și el cum i-a luat ei viața. Nu trebuia, indiferent ce făcea, nu trebuia să-i fi luat viața…“, a spus femeia. Nu trebuie să te uiți prea mult la ea ca să vezi că nu mai poate nici să plângă.

De ce a găsit-o un trecător și nu poliția?

Părinții Alexandrei anun-țaseră la poliție cu câteva săptămâni înainte ca ea să fie găsită moartă că adolescenta nu s-a mai întors acasă. Pe 28 iulie nu le-a mai răspuns la telefon, pe 30 au anunțat poliția, au pus afișe prin oraș și au început să se roage să fie găsită. Poliția a început și ea căutările, dar, atât părinții Alexandrei, cât și vecinii lor cred că nu și-a făcut treaba suficient de bine. Trupul Alexandrei a fost găsit pe 15 august, în stare avansată de putrefacție și devorat de câini. Părinții de-abia au recunoscut-o, după câteva obiecte vestimentare. „Când a fost polițistul din Craiova, de la Secția 4, să interogheze colegii fetei, ei au spus că fata a plecat pe un drum lăturalnic. Eu îl întreb, dacă era fata dânsului, de ce nu a căutat acolo? Dacă vine vecinul meu să mă întrebe unde e Ozana (mama Alexandrei – n.r.), eu îi spun că a luat-o încolo. Dacă o așteaptă o oră, două, trei și vede că nu vine, nu se duce să o caute încolo? El o caută pe aici? Nu și-a făcut datoria. Să vină să se uite în ochii lor și să le spună, dacă era fata lor, tot așa făceau demersurile? E strigător la cer, e revoltător“, s-a răstit Gheorghița Stanciu, una dintre vecine. Întrebarea pe care și-o pune toată lumea este simplă. Ce a făcut poliția dacă pe Alexandra a găsit-o un trecător după aproape trei săptămâni de la anunțarea dispariției? „Chiar dacă o găsea moartă, o găsea la două, trei, patru zile… Te duci ca omul într-un parc care se zice că face parte dintre parcurile renumite din Uniunea Europeană și ți-e frică… “, a spus tot vecina, care a cerut mai multă pază în astfel de locuri: „Pentru ce îi plătim dacă
nu-și fac treaba?“. Mama fetei tace. Nu mai are putere.

Parchetul: „Se continuă cercetările“

Nu mai sunt prea multe lucruri de zis în fața casei din Goiești. Doar cuvinte care se repetă. De ce, când, de ce nu-și fac treaba, cine, de ce, când…? Întrebări la care nimeni nu pare să aibă răspuns până acum. Liniștea îi omoară pe părinții Alexandrei, pe oamenii din Goiești, lângă care ea a crescut. E foarte posibil ca și o mare parte a oamenilor din Craiova să fie omorâți de liniștea asta. Cine a făcut asta în Parcul „Romanescu“ și de ce nu a fost prins până acum? Autoritățile dau același răspuns de ceva vreme. „Se continuă cercetările pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul victimei, dar și pentru identificarea posibililor autori ai unei fapte penale cu violență“, a declarat procuror Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dacă va mai dura încă trei luni, un an sau zece până când se va afla, nu se știe. Până atunci, liniștea și întrebările rămân, iar singurul zâmbet al familiei Goghez este al Alexandrei, încă vie și veselă, din tabloul de pe casa gri din Goiești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS