Acasă Local Dolj Șoferi fără poliță RCA, amendați de polițiști

Șoferi fără poliță RCA, amendați de polițiști

-

Polițiștii Biroului Rutier Craiova, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Dolj și sprijiniți de luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, au ieșit ieri în trafic, pe principalele artere rutiere din Bănie, într-o acțiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor de circulație și creșterea gradului de siguranță rutieră. Acțiunea a vizat, în mod deosebit, mașinile înmatriculate în alte state.
Polițiștii au verificat documentele autovehiculelor, în special polița de răspundere civilă auto. Mai mulți șoferi au fost depistați conducând fără a avea o astfel de poliță sau cu valabilitatea acesteia depășită. „Este o acțiune organizată de polițiștii Biroului Rutier Craiova pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Aceștia urmăresc verificarea legalității circulației pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate în alte state. Verifică existența documentelor legale, prevăzute de legislația românească pentru a circula în condiții optime, atât pentru ei, cât și pentru ceilalți participanți la trafic“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.

Și supărați, și amendați

Echipajele de polițiști au acționat îndeosebi pe bulevardul Știrbei Vodă, în zona stadionului. Deși unii șoferi au fost destul de vocali, până la urmă s-au conformat. „Mi-au spus că nu e validă asigurarea. Au oprit-o (mașina – n.r.) de 200 de ori până acum, toți mascații și toată poliția Craiovei știu că e asigurată. Ei mi-au spus că nu e. Fac reclamație la Parchet și la procuratură, să vedem de ce nu e validă. E făcută în Bulgaria“, a spus, supărată, o pasageră dintr-o mașină oprită de poliție.
Șoferul acesteia, dar și ceilalți care circulau fără asigurare au fost amendați de polițiști, fiindu-le ridicate atât plăcuțele cu numărul de înmatriculare, cât și certificatul de înmatriculare. Aceștia au fost nevoiți să apeleze la platforme pentru a-și duce mașinile acasă. „Vorbim despre mai mulți conducători auto care au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule fără a avea o poliță de răspundere civilă auto pentru pagubele produse în urma accidentelor de circulație, adică polița RCA valabilă, motiv pentru care au fost sancționați cu amendă în cuantum de 1.000 de lei. Acestora li s-au reținut atât certificatul de înmatriculare, cât și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. În același timp, a fost eliberată o dovadă fără drept de circulație. După ce își vor achita polița de răspundere civilă, se vor prezenta la Poliția Rutieră, de unde își vor ridica certificatul de înmatriculare și numerele. Până atunci, mașinile sunt imobilizate, iar pentru deplasarea acestora, proprietarii au nevoie de platformă pentru a le aduce la domiciliu“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
În urma activităților desfășurate, oamenii legii au verificat aproape 90 de autovehicule înmatriculate în străinătate, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.280 de lei. Totodată, polițiștii doljeni au reținut două permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare, precum și cinci seturi de plăcuțe de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.