5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFără precipitaţii în următoarele două săptămâni în Oltenia

Fără precipitaţii în următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională a făcut estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 9 – 22 noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 15…19 grade şi minime de 7…10 grade. Începând cu data de 15 noiembrie, se va produce o răcire a vremii, dar valorile termice nu vor scădea sub limita climatologic specifică perioadei, fiind estimate, până spre finalul intervalului de referinţă, maxime de 10…13 grade şi minime de 2…5 grade, medii regionale. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă în cea mai mare parte a intervalului.

La munte, vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menţine pe parcursul primei săptămâni, când vor fi mediile maximelor termice de 7…11 grade şi ale minimelor de 2…3 grade. După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar în general vor oscila în jurul celor obişnuite ale perioadei. Astfel se vor înregistra valori de 3…6 grade ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative. Se vor semnala ploi locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în ea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS