22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFără primari desemnaţi la Padeş şi Drăguţeşti

Fără primari desemnaţi la Padeş şi Drăguţeşti

Comuna gorjeană Padeş rămâne în continuare fără primar, după ce Consiliul Local nu a avut cvorum la ultima şedinţă organizată pentru desemnarea unui nou edil. Doar șase consilieri locali din 13 au fost prezenţi la şedinţa la care trebuia votat alt viceprimar cu atribuţii de primar, în locul demisionarului Ilie Dragoteanu. Acesta va asigura în continuare conducerea primăriei până la următoarea şedinţă a consiliului local, în care va trebui să se ia act de demisia sa şi să se stabilească un nou viceprimar.
Ilie Dragoteanu a ales să plece din fruntea primăriei, din cauza unor probleme personale. Edilul a demisionat din funcţie în urmă cu o săptămână, însă mai are de stat la primărie. Următoarea şedinţă a consiliului local va avea loc la jumătatea săptămânii viitoare, iar actualul viceprimar cu atribuţii de primar va ocupa postul interimar.
Altă localitate fără primar desemnat este Drăguţeşti. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Irinel Ungureanu, a fost radiat din PNL şi trebuie să îi înceteze mandatul atât de consilier local, cât şi de şef la primărie. Conducerea PNL Gorj a transmis prefecturii documentaţiile necesare, însă acestea au fost completate greşit. Prefectura Gorj urmează să emită în cazul viceprimarului din Drăguţeşti un ordin de încetare a mandatului. Ulterior, consilierii locali va trebui să desemneze alt şef la primărie. Ca şi la Padeş, interimatul este asigurat tot de vicele care a rămas fără sprijin politic.

Doi consilieri locali din Turburea au rămas fără mandate

Potrivit lui Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Gorj, din luna iulie şi până în prezent instituţia a emis peste zece ordine privind încheierea mandatelor unor consilieri locali cărora le-a fost retras sprijinul politic. Ultimii aleşi locali care au rămas fără mandate sunt doi consilieri locali din Turburea.
„Ultimele două ordine au fost emise de prefect în această săptămână şi îi vizează pe doi consilieri locali din Turburea. Le-a fost retras sprijinul politic de către PNL, s-a ajuns în instanţa de judecată şi la ultima instanţă s-a decis în defavoarea lor. Am primit documentaţia şi au fost emise cele două ordine. La următoarea şedință de consiliu local se vor desemna de pe lista de supleanţi înlocuitorii pentru cei doi aleşi locali care au rămas fără mandate“, a declarat Liviu Diaconescu, reprezentant al Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS