11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins băut la volan de două ori într-o zi

Prins băut la volan de două ori într-o zi

Un bărbat, de 31 de ani, din comuna doljeană Melinești, a fost reținut de polițiștii din Filiași după ce a fost prins de două ori în aceeași zi conducând băut un autoturism.
Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00, Ion Ivanovici a fost depistat de polițiștii din Filiași conducând un Audi „sub influența băuturilor alcoolice, însă a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, iar la Spitalul Filiaşi, în prezenţa medicului de gardă, a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei“, după cum au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Ulterior, bărbatul a fost dus la audieri, iar oamenii legii i-au reținut permisul și au întocmit pe numele lui un dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice.
După aproximativ 12 ore, același Ion Ivanovici a fost depistat în trafic, pe strada 24 Ianuarie din Filiaşi, conducând același Audi, deși îi fusese reținut permisul. De data acesta, șoferul a acceptat să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Reprezentanții IPJ Dolj au mai precizat că șoferul a fost reținut, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea a trei infracțiuni: conducere fără permis, refuzul recoltării de probe biologice și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul de 31 de ani nu este la primul dosar penal, acesta fiind acuzat că, „în anul 2004, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor două, fapt pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare“, după cum au mai precizat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS