11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii craioveni donează sânge pentru victimele din clubul Colectiv

Polițiștii craioveni donează sânge pentru victimele din clubul Colectiv

Zeci de polițiști s-au prezentat ieri-dimineață la Centrul Medical Judeţean Dolj pentru a dona sânge
Zeci de polițiști s-au prezentat ieri-dimineață la Centrul Medical Judeţean Dolj pentru a dona sânge

Aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Județului (IPJ) Dolj au hotărât să doneze sânge pentru a ajuta persoanele rănite în incendiul produs vineri noapte, în clubul Colectiv din Capitală.
Fie că erau în timpul liber sau de serviciu, ieri-dimineață, zeci de polițiști au donat sânge. „Nu am stat prea mult pe gânduri și am venit să donez pentru răniții care se află în spital și au nevoie de sânge. Cred că este un gest de normalitate“, a spus un agent de poliție. Un alt polițist, deși este în concediu, a hotărât să vină să doneze sânge alături de colegii săi. „Sunt în concediu, dar am trecut să donez și eu sânge, pentru că este un gest de umanitate, unul prin care arătăm că ne pasă“, a explicat un polițist de la Secția 5.
Oamenii legii spun că acesta este doar începutul, pentru că acțiunea va dura mai multe zile, timp în care aproximativ 200 de polițiști vor trece pragul Centrului Medical Judeţean Dolj ori se vor prezenta direct la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova.
„Având în vedere faptul că, în urma tragicului eveniment, zeci de persoane se află internate în stare gravă la unităţi medicale din municipiul Bucureşti şi au nevoie urgentă de sânge, începând cu această dimineață (ieri – n.r.), în semn de solidaritate faţă de aceşti tineri, poliţiştii doljeni se vor alătura campaniei umanitare. Sperăm să contribuim la creşterea şanselor de supravieţuire a persoanelor care depind de transfuzii de sânge. Comanda inspectoratului şi poliţiştii doljeni sunt alături de victimele tragicului eveniment şi dorim să transmitem cele mai sincere condoleanţe familiilor“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Din cei aproximativ 200 de polițiști care îndeplinesc condiţiile pentru a dona sânge, o parte s-au prezentat sau se vor prezenta la Centrul Medical Judeţean din incinta IPJ Dolj, unde a fost amenajat un centru provizoriu de recoltare, iar alții direct la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova.
De asemenea, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dolj și cei ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova se vor alătura în perioada următoare, cel mai probabil săptămâna viitoare, campaniei de donare de sânge pentru răniții de la clubul Colectiv.
În urma incendiului izbucnit, vineri noapte, în clubul Colectiv din București, 27 de persoane au murit, iar 146 au fost rănite. Până ieri, alți cinci răniți grav și-au pierdut și ei viața.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS