16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHoţii din Piaţa Centrală, puşi pe fugă de un sistem de monitorizare video

Hoţii din Piaţa Centrală, puşi pe fugă de un sistem de monitorizare video

Piaţa Centrală din Târgu Jiu, dotată cu sistem de monitorizare video
Piaţa Centrală din Târgu Jiu, dotată cu sistem de monitorizare video

Ca urmare a înmulţirii furturilor şi a actelor de vandalism în Piaţa Centrală din Târgu Jiu, conducerea SC Edilitara Public SA, a decis să monteze în zonă 19 camere video de supraveghere. Piaţa Centrală va fi monitorizată astfel zi şi noapte, iar bunurile şi produsele comercianţilor vor fi în siguranţă. Montarea camerelor de supraveghere a început la sfârşitul săptămânii trecute, la intrările și ieșirile Pieței Centrale din Târgu Jiu, sub cupolă, pe Aleea Digului, dar și pe principalele căi de acces. Pieţarii sunt mulţumiți de măsura luată de administraţia Pieţei Centrale, valoarea investiţiei depăşind suma de 17.000 de lei. Comercianţii de legume-fructe şi mai ales de produse industriale s-au plâns în mod repetat că le dispar produse şi zona a devenit ţinta hoţilor de toate categoriile.

Acţionau în special noaptea

Potrivit Laviniei Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, hoţii acţionau în special pe timp de noapte şi au profitat de pe urma faptului că zona nu era supravegheată video.
„În această perioadă, în Piaţa Centrală se montează 19 camere de supraveghere de către Edilitara, întrucât au fost numeroase cazuri când au existat furturi sau distrugeri în timpul nopţii, la tarabele comercianţilor. Sunt vizate toate zonele vulnerabile şi unde au fost înregistrate cazuri de furturi şi chiar distrugeri de bunuri. Au existat plângeri din partea comercianţilor, iar conducerea Edilitara a luat măsura instalării unui sistem de supraveghere. Să sperăm că va da şi roade pentru că este un sistem funcţional care va fi utilizat nonstop şi îi va ajuta pe oamenii legii să îi identifice pe răufăcători, dacă aceştia se vor mai apropia de zona pieţei. Vizată era în principal Aleea Digului, acolo unde sunt zeci de comercianţi de produse industriale şi multe depozite de materiale de tot felul. Pe timp de noapte locul este aproape pustiu, nefiind un loc cu circulaţie rutieră sau pietonală intensă, iar hoţii profitau de pe urma acestui lucru“, a declarat Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS