9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni condamnați pentru contrabandă cu țigări

Craioveni condamnați pentru contrabandă cu țigări

În urma unor percheziții făcute în aprilie, oamenii legii au ridicat de la suspecți aproape 3.000 de pachete de țigări de contrabandă
În urma unor percheziții făcute în aprilie, oamenii legii au ridicat de la suspecți aproape 3.000 de pachete de țigări de contrabandă

Judecătoria Craiova a condamnat, marți, cinci persoane din localitate, acuzate că au vândut țigări de contrabandă în Piața Centrală din municipiu.
În aprilie, anul acesta, polițiștii de la Secţiile 4, 5 şi 6, însoțiți de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat 12 percheziţii în Craiova, dintre care opt la locuinţele unor suspecți, iar alte patru la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Piaţa Centrală Craiova. În urma acțiunii, oamenii legii au ridicat 2.906 pachete de țigări fără timbru de marcaj fiscal, aduse din Moldova şi Ucraina, care au fost predate Direcţiei Vamale Craiova. Valoarea pe piaţa neagră a ţigărilor confiscate a fost calculată la peste 27.000 de lei.
Ulterior, la sfârșitul lunii mai, după terminarea cercetărilor, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați. Este vorba de Florentin Dumitru, de 46 de ani, Nelu Matei, de 37 de ani, Elena Matei, de 37 de ani, Florin Matei, de 36 de ani, şi Cătălina Matei, de 35 de ani, toţi din Craiova, fiind acuzați de comiterea infracțiunii de contrabandă.
Inculpații și-au recunoscut faptele, iar, marți, Judecătoria Craiova i-a găsit vinovați și condamnat. Patru dintre inculpați – Nelu Matei, Elena Matei, Florin Matei şi Cătălina Matei – au fost condamnați la câte doi ani și jumătate de închisoare, iar Dumitru a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare. Asta, pentru că Florentin Dumitru nu este la primul dosar penal, acesta fiind condamnat în octombrie 2013 la opt luni de închisoare cu suspendare tot pentru contrabandă. Instanța a dispus confiscarea țigărilor de contrabandă, însă a respins pretențiile civile ale Finanţelor Publice Craiova și cererea de punere a sechestrului pe bunurile lui Dumitru. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de inculpați și procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS