5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSute de angajări în direcţiile de asistenţă socială din Dolj şi Olt

Sute de angajări în direcţiile de asistenţă socială din Dolj şi Olt

După ce ani în şir deficitul de personal a îngreunat activitatea angajaţilor din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Oltenia, dar şi din ţară, în 2015 în aceste instituţii s-au făcut angajări. La DGASPC Olt, în urma aplicării HG nr. 23/2010 privind probarea standardelor de cost pentru serviciile sociale, numărul de posturi a scăzut de la 1.750 la 1.436 în prezent.
„Deficitul de personal a dus la desfăşurarea activităţii cu mare greutate în cadrul centrelor. Altă cauză a deficitului de personal a fost dată şi de faptul că ocuparea posturilor vacante a fost restricţionată, din punct de vedere legal, pentru această perioadă. În ultimul an calendaristic, octombrie 2014 – octombrie 2015 la nivelul DGASPC Olt am angajat 156 de persoane, personal contractual, atât pentru centrele de adulţi, cât şi pentru centrele de copii. Pentru o funcţionare optimă ar fi nevoie să se revină la standardul de personal aflat în vigoare înainte de aplicarea HG nr. 23/2010“, a precizat Rădiţa Piroşca, director general la DGASPC Olt.
Şi la DGASPC Dolj, la începutul anului 2015, s-a impus modificarea organigramei şi a statului de funcţii. În acest an, s-au organizat concursuri pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante, fiind angajate 58 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS