16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe mai pietruim și ce mai asfaltăm prin Craiova

Ce mai pietruim și ce mai asfaltăm prin Craiova

Săptămâna trecută, angajații RAADPFL lucrau la pavaj pe strada Poligonului, în cartierul Brestei (FOTO: GdS)
Săptămâna trecută, angajații RAADPFL lucrau la pavaj pe strada Poligonului, în cartierul Brestei (FOTO: GdS)

Primăria Craiova vrea să aloce, în ședința ordinară de joi, încă 1,5 milioane de lei pentru executarea lucrărilor de reparații și întreținere a străzilor din Bănie. Suma este necesară, conform proiectului de hotărâre, din cauza faptului că fondurile bugetare alocate în conformitate cu „Programul reparații străzi pentru anul 2015“ s-au finalizat.
„Dincolo de partea cu acordul-cadru cu Delta ACM de întreținere și reparații, lucrăm și pe partea de pavări și pietruiri. RAADPFL deja lucrează în zona cartierului Brestei, în câteva săptămâni cred că vom încheia și ne vom muta în Bariera Vâlcii. Muncim foarte mult pentru a aduce străzile la un stadiu în care să poată fi practicabile“, a explicat administratorul public al Craiovei, Radu Preda.

Al treilea contract subsecvent, pe vine

În condițiile în care banii pentru al doilea contract subsecvent din cadrul acordului-cadru cu Delta ACM aproape s-au terminat în urma lucrărilor de asfaltare desfășurate pe străzi, municipalitatea pregătește acum pentru a semna al treilea contract.
„În momentul de față suntem în linie dreaptă în cartiere cu lucrările pe care le-am început și pe care le avem în derulare. Chiar astăzi (ieri – n.r.), pe Prelungirea Teilor, se toarnă asfalt, ne-am ocupat și de partea aceea din Brestei care rămăsese nefinalizată, din zona cimitirului. Suntem prin 1 Mai, strada Făgăraș este deja terminată de săptămâna trecută. Nu sunt ultimele străzi pe asfaltare, ci o să începem să deschidem noi străzi în cartierele de periferie. În momentul de față lucrăm la partea scriptică pentru a da drumul la un nou contract subsecvent, însă nu ne vom opri până nu ne va opri vremea“, a mai precizat Preda.

Urmează și periferia

Acesta a explicat că ceea ce nu va putea realiza în acest an, în cazul în care vremea se strică, va fi continuat în primăvara anului viitor. Câteva dintre cartierele de periferie atacate cu asfalt ar urma să fie Bariera Vâlcii și Catargiu. „Suntem cu șantiere deschise în toate cartierele și ne dorim ca măcar acestea să fie închise în timp util, pentru a nu trece prin iarnă cu un disconfort adus cetățenilor. Ce nu putem încheia până în iarnă vom continua din primăvară, imediat cum ne lasă vremea. Mă refer la cartierul 1 Mai, la cele trei-patru străzi rămase nefinalizate în Rovine și în Valea Roșie. Cel mai probabil, ne vom regăsi și în zonele de mărginime, în Bariera Vâlcii, pentru a continua și pe străzile care le avem acolo, în Catargiu și pe toate zonele unde este nevoie de noi. Ceea ce ne împiedică într-un fel este faptul că încă se lucrează pe anumite străzi la apă și la canalizare și din această cauză nu putem să continuăm reparațiile așa cum ne-am dori“, a conchis Preda.
Până în prezent, din acordul-cadru de 135 de milioane de lei au fost consumate 27.849259,75 de lei, în cadrul a două contracte subsecvente. Primul dintre acestea a fost semnat în luna octombrie a anului trecut, atunci când a fost atribuit acordul-cadru de asfaltare, iar al doilea în luna februarie a acestui an. Conform unui răspuns oficial transmis GdS de către Primăria Craiova, în acest an, până la finele lunii septembrie, fuseseră executate lucrări de asfaltare consistente pe 26 de străzi, pe celelalte realizându-se plombări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS