17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu reapărut muncitorii pe strada Bariera Vâlcii

Au reapărut muncitorii pe strada Bariera Vâlcii

Șantierul de pe strada Bariera Vâlcii din Craiova pare să se fi trezit la viață de ieri, după o perioadă destul de lungă de pauză în care nici un muncitor nu a mai fost văzut în zonă. Municipalitatea anunță că problemele financiare din cadrul contractului de asociere pentru proiect au fost rezolvate și susține că lucrările ar putea fi încheiate la începutul lunii decembrie.

Șantierul de pe strada Bariera Vâlcii, reabilitată din fonduri europene, care are de suferit din cauza intrării în insolvență a constructorului, Imob Lux Construct (actuală Imob Infrastructură – n.r.), s-a trezit de ieri la viață. Surprinzător de mulți muncitori, chiar ai societății Imob, conform reprezentanților municipalității, au putut fi văzuți la muncă, mai ales că, de mai multă vreme, proiectul părea că a stagnat.
„Muncitorii lucrează intens la conducta de 800 și trebuie să mai facă aprovizionări pentru conducta de 600. Se va intra, de zilele următoare și pe conducta de 1.000, în forță, iar în același timp se așteaptă eșalonul pentru asfaltare, atât pentru carosabil, cât și pentru trotuare, acolo unde s-a introdus deja conducta de 600. Gurile de canal au fost ridicate în spate, acolo unde s-au terminat lucrări de introducere a conductelor“, a precizat pentru GdS viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Strada, gata în decembrie?

Acesta susține că lucrările pe această stradă ar putea fi gata la începutul lunii decembrie. „Situația s-a deblocat și riscurile de a nu se finaliza acest proiect s-au diminuat foarte mult. La începutul lunii decembrie s-ar putea termina cu totul“, a conchis viceprimarul.
Strada Bariera Vâlcii se află în același proiect cu finanțare europeană în valoare de de 39,89 milioane de lei în care se mai află străzile Caracal și Râului. Pe strada Caracal, lucrările s-au încheiat și au fost recepționate în luna decembrie a anului trecut, însă pe strada Râului încă se lucrează la asfaltare. Conform execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova, pe primele nouă luni ale anului 2015, pentru acest proiect, care conține toate cele trei străzi, a fost achitată suma de 12.786.180 de lei.
Săptămâna trecută, societatea Imob Lux Construct a fost amendată din nou de către polițiștii Biroului Rutier Craiova, pentru că nu a întreținut strada așa cum trebuie, lucru care a dat peste cap traficul rutier. Amenda a fost de 7.350 de lei, în condițiile în care, în ultimele luni, firma a mai primit trei amenzi în valoare totală de 8.347 de lei, pentru că nu a semnalizat lucrările, pentru că muncitorii nu purtau veste reflectorizante, dar și pentru că nu a respectat termenul din aviz pentru finalizarea lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS