15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat definitiv pentru contrabandă cu țigări

Condamnat definitiv pentru contrabandă cu țigări

În noiembrie, anul trecut, oamenii legii au găsit aproape 20.000 de pachete de țigări de contrabandă în autoutilitara condusă de inculpat
În noiembrie, anul trecut, oamenii legii au găsit aproape 20.000 de pachete de țigări de contrabandă în autoutilitara condusă de inculpat

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin, prins de polițiștii Biroului Rutier Craiova în noiembrie 2014 în timp ce transporta cu o autoutilitară aproape 20.000 de pachete de țigări de contrabandă, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la doi ani de închisoare cu suspendare.
Nicușor Predoaica, de 47 de ani, care conducea o autoutilitară Mercedes Sprinter, a fost oprit în trafic de un echipaj de polițiști de la rutieră, în noaptea de 8 noiembrie 2014, în comuna doljeană Podari.
În urma controlului, în mașina condusă de bărbatul de 47 de ani, oamenii legii au găsit 19.990 de pachete de ţigări netimbrate, marca Marble, motiv pentru care au chemat colegii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor pentru a prelua și continua cercetările. Ulterior, oamenii legii au stabilit că ţigările erau netimbrate, iar valoarea lor a fost estimată la aproximativ 200.000 de lei.
Polițiștii doljeni au hotărât să-l rețină pentru 24 de ore pe Nicușor Predoaica, care a fost arestat preventiv pe 10 noiembrie. Inculpatul a stat în arest până pe 21 ianuarie 2015, iar între timp a și fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.
După câteva luni, pe 8 mai, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe Predoaica la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru deținerea și transportul de mărfuri care provin din contrabandă. În plus, inculpatul a fost obligat să achite Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Craiova suma de 190.054 de lei, dintre care 24.295 de lei reprezintă taxe vamale, 120.811 lei accize, iar 44.948 de lei TVA. De asemenea, instanța a dispus confiscarea celor 19.990 de pachete de ţigări netimbrate.
Hotărârea instanței a fost atacată cu apel de inculpat și procurori, iar luni, pe 19 octombrie, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar de contrabandă. Instanța a admis acțiunea procurorilor și a majorat pedeapsa inculpatului la doi ani de închisoare cu suspendare. Judecătorii craioveni au mai hotărât ca Nicușor Predoaica să suporte și dobânzile, şi penalităţile de întârziere la suma de 190.054 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS