10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu încercat să cumpere varză cu bani falși

Au încercat să cumpere varză cu bani falși

Doi bărbați din orașul mehedințean Strehaia sunt acuzați de polițiștii doljeni de comiterea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate, după ce ar fi încercat să cumpere varză din comuna Dobrești cu bancnote folosite în cinematografie.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, luni, în jurul orei 11.00, polițiștii din Dobreşti i-au depistat la marginea comunei pe Ion și Franț Radu, de 59, respectiv 61 de ani, ambii din oraşul Strehaia, care încercau să cumpere varză de la producătorii agricoli din localitate. În urma controlului, în torpedoul mașinii cu care circulau cei doi bărbați, oamenii legii au descoperit 25 de bancnote ce păreau false. Este vorba de trei bancnote de 50 de lei, șapte bancnote de 100 de lei şi 15 bancnote de 200 de euro. Bancnotele au fost ridicate de polițiști, iar în urma examinării s-a stabilit că erau false, însă foarte bine realizate. Mai exact, într-un colț al bancnotelor ridicate de polițiști era tipărită mențiunea „Pentru uz cinematografic“.
Polițiștii din cadrul IPJ Dolj au întocmit pe numele celor doi mehedințeni un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate. Oamenii legii urmează să stabilească dacă cei doi bărbați încercau să-i înșele pe producătorii agricoli din Dobrești, cumpărând legume cu bancnotele falsificate.
Polițiștii doljeni le recomandă cetățenilor din zonele rurale să fie atenți când primesc bancnote în urma unor operațiuni comerciale. „În situația în care ați fost victima unei astfel de înșelăciuni sau aveți cunoștință de săvârșirea unei astfel de fapte, vă rugăm să informați imediat cea mai apropiată unitate de poliție sau să apelați numărul de urgență 112“, mai spun reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS