7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcul „Romanescu“ se renovează în regim semideschis

Parcul „Romanescu“ se renovează în regim semideschis

Utilajele firmei Mit­liv au intrat de ieri-dimineață în Parcul „Romanescu“ ca să pregătească terenul pentru lucrările de reabilitare care vor urma. Deși primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, anunțase pe o rețea de socializare că parcul se va închide de pe 19 octombrie până în luna martie a anului viitor, craiovenii s-au putut plimba și ieri prin parc, deși au făcut-o printre primele camioane și utilaje ale constructorului Mitliv.
„Noi nu o să punem lacăt pe poartă, dar le recomandăm oamenilor să nu mai intre, pentru că sunt tot felul de utilaje care vor umbla pe acolo. Acum, Mitliv se organizează și o să înceapă întâi cu asfaltarea“, a explicat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Echipe prezente în mai multe zone ale parcului

După prânz, angajații firmei începuseră deja să lucreze la demontarea bordurilor în zona intrării principale și să facă măsurători. Totodată, alte echipe mai erau, ieri, în zona celei de-a doua intrări, de la statuie, dar și în Valea Fetii, în partea din spate a Parcului „Romanescu“, unde lucrau la curățarea și nivelarea terenului.
Consorțiul de firme condus de Mitliv Exim SRL, în care se mai află Civitas Systems SRL și R&A Partners SRL, toate din Craiova, a câștigat licitația pentru lucrările din Parcul „Romanescu“, cu o ofertă de 47,3 milioane de lei fără TVA, cu aproximativ zece milioane de lei mai puțin față de valoarea estimată de Primăria Craiova. Deși este un proiect finanțat european, nu se știe, momentan, care va fi contribuția exactă a municipalității. Asta depinde de cât va putea lucra constructorul până la sfârşitul anului. Teoretic, termenul de execuție din contract este de patru luni pentru a reabilita aleile din parc, podurile și podețele, clădirile aparținând domeniului public, pentru a curăța lacul, pentru a schimba elementele de mobilier urban și întreaga împrejmuire, dar și pentru a instala sisteme de irigații pentru spațiile verzi și camere de supraveghere video.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS