21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA murit bărbatul suspectat că și-a ucis soția și fetele

A murit bărbatul suspectat că și-a ucis soția și fetele

După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că cele trei victime au fost înjunghiate  înainte de izbucnirea incendiului (Foto: GdS)
După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că cele trei victime au fost înjunghiate
înainte de izbucnirea incendiului (Foto: GdS)

Bărbatul din comuna doljeană Leu, suspectat că și-a înjunghiat soția și cele două fiice, după care a pus foc casei în care locuiau, a murit la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri Bucureşti. După decesul suspectului, anchetatorii pot închide dosarul de omor calificat deschis pe numele acestuia.

Cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, Florian Topor, de 45 de ani, din comuna doljeană Leu, nu a mai apucat să răspundă pentru că și-a ucis soția și cei doi copii, după care a dat foc casei în care locuiau. Asta pentru că, la sfârșitul săptămânii trecute, a murit pe un pat al Spitalului de Arși din București, din cauza leziunilor suferite în incendiul pe care chiar el l-ar fi provocat.
Pompierii doljeni au fost solicitați să intervină, în dimineața zilei de 11 octombrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna doljeană Leu. Dacă, la început, părea că este vorba de un incendiu, soldat cu trei victime, ulterior s-a stabilit că cele trei persoane aflate în casă au fost înjunghiate înainte de izbucnirea flăcărilor. Este vorba de Vetuța Ioana Topor, de 33 de ani, și cele două fiice ale sale, Cristina, de 12 ani, și Daniela, de 15 ani. De asemenea, în urma incendiului a fost rănit și Florian Topor, de 45 de ani, soțul Ioanei și tatăl celor două fete. Bărbatul, care suferise arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului, dar și la nivelul căilor respiratorii, a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Urgență Craiova, de unde a fost trimis la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri Bucureşti.
După stingerea incendiului, pe corpurile carbonizate ale Ioanei Topor şi ale celor două fiice ale sale au fost observate mai multe leziuni produse prin înjunghiere, astfel că cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Una dintre ipotezele anchetatorilor a fost că cele trei victime au fost înjunghiate chiar de Florian Topor, care era cunoscut ca scandalagiu în comună. După ce și-a ucis soția și copiii, bărbatul ar fi pus foc casei în care locuiau, însă a fost și el rănit în urma incendiului.
Ulterior, medicii legiști au confirmat bănuiala anchetatorilor. Ioana și fiicele sale au fost înjunghiate mortal înainte de izbucnirea incendiului, astfel că pe numele lui Topor a fost deschis un dosar penal privind comiterea infracțiunii de omor calificat.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj nu au apucat însă nici să-l audieze pe suspect, pentru că, între timp, acesta a decedat la Spitalul de Arși din București. „Am fost informați că persoana suspectată de comiterea infracțiunii de omor calificat a decedat la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri Bucureşti“, au precizat procurorii doljeni.
După decesul suspectului, cel mai probabil procurorii doljeni vor închide dosarul penal. Potrivit Codului Penal, acțiunea penală nu poate fi pusă în mișcare atunci când a intervenit prescripția faptelor ori când suspectul sau inculpatul a decedat.
Ieri, Florian Topor a fost înmormântat în comuna Leu, lângă soția și copii săi, cărora le-a luat viața.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS