16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace pușcărie după ce a ucis o femeie cu mașina

Face pușcărie după ce a ucis o femeie cu mașina

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, luni, să condamne definitiv la doi ani și cinci luni de închisoare un tânăr care s-a urcat la volan chiar dacă nu avea permis de conducere, a ucis o femeie și a fugit de la locul accidentului.

Accidentul în care și-a pierdut viața o femeie de 61 de ani s-a produs în seara de 16 decembrie 2014, în comuna doljeană Breasta. Din primele cercetări ale poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Craiova s-a stabilit că Valeria Ionică, de 61 de ani, din Breasta, în timp ce se afla pe trotuar, în fața unui magazin din comună, a fost lovită și ucisă de un autoturism Saab scăpat de sub control.
Oamenii legii au stabilit că șoferul autoturismului, care circula pe DJ 606, a pierdut controlul direcției într-o curbă, a ieșit de pe drum, a trecut pe lângă un stâlp de beton, după care a lovit-o în plin pe femeia de 61 de ani.
După producerea accidentului, șoferul și-a abandonat mașina avariată și a fugit, iar în aceeași seară oamenii legii au început cercetările pentru identificarea fugarului. Șoferul, care a fost prins la o zi după producerea accidentului mortal, a fost identificat ca fiind Rupi Curte, de 23 de ani, din Bucureşti, care, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, locuia fără forme legale în Craiova. De asemenea, polițiștii de la Rutieră au stabilit că tânărul s-a urcat la volan și a condus un autoturism pe drumurile publice, deși nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. La audieri, Curte a declarat că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a speriat. Nu a putut explica însă de ce nu a anunțat producerea accidentului prin 112 sau de ce nu s-a dus direct la o secție de poliție. Pe 18 decembrie, anul trecut, Rupi Curte a fost arestat preventiv pentru comiterea a trei infracțiuni: de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis, iar după încheierea cercetărilor în acest dosar a fost trimis în judecată.

Și-a recunoscut faptele în fața judecătorilor

Inculpatul a fost trimis în judecată în februarie 2015, iar pe 28 aprilie, magistrații de la Judecătoria Craiova l-au găsit vinovat și condamnat pentru cele trei infracțiuni comise. Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei și a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru ucidere din culpă, un an și cinci luni pentru părăsirea locului accidentului și opt luni pentru conducere fără permis. Instanța a contopit pedepsele în cea mai mare, cea de un an și lase luni de închisoare, după care a aplicat un spor de 11 luni. Inculpatul a fost condamnat în final la doi ani și cinci luni de închisoare.
În ceea ce privește rudele victimei, care s-au constituit părți civile în dosarul penal, acestea au fost despăgubite de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii.
Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpat, iar luni, pe 5 octombrie, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. Judecătorii craioveni au dispus ca inculpatul să execute pedeapsa de doi ani și cinci luni de închisoare, din care se scad însă cele zece luni în care Rupi Curte a fost arestat preventiv. În total, inculpatul mai are de executat aproximativ un an și șapte luni de închisoare.
Potrivit legii, atunci când inculpatul își recunoaște faptele, așa cum au fost reținute de anchetatori în rechizitoriu, limitele pedepselor cu închisoarea se reduc cu o treime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS