3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPedepse definitive pentru o grupare de proxeneți

Pedepse definitive pentru o grupare de proxeneți

În aprilie 2012, anchetatorii au organizat o acțiune de amploare în urma căreia  au ridicat 31 de suspecți
În aprilie 2012, anchetatorii au organizat o acțiune de amploare în urma căreia
au ridicat 31 de suspecți

Judecătorii Curții de Apel Craiova au condamnat definitiv membrii unei grupări de proxeneți din Olt și Gorj, acuzați că au racolat și dus în Italia peste 150 de victime din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj, de pe urma cărora au obținut aproximativ două milioane de euro.

Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Craiova organizau, în dimineața zilei de 18 aprilie 2012, o acțiune de amploare care a vizat un grup infracţional specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani.
Oamenii legii au descins la locuințele mai multor suspecți din Balș, Târgu Jiu și Filiași, iar în urma acțiunii au ridicat și dus la audieri 31 de persoane. Procurorii DIICOT au precizat atunci că „membri ai grupării au racolat peste 150 de victime, persoane de sex feminin, majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj. Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în oraşul Milano şi în zonele adiacente, sumele de bani obţinute fiind predate învinuiţilor. Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 2.000.000 de euro“. Anchetatorii au mai stabilit că, în cele mai multe cazuri, victimele fuseseră minţite de proxeneți că le găsesc în Italia locuri de muncă fie în restaurante, ca ospătăriţe, fie la cămine de bătrâni, ca îngrijitoare. Când ajungeau în Italia, tinerele și minorele erau însă obligate să se prostitueze, iar banii primiţi de la clienţi intrau în buzunarele proxeneţilor.
Câteva luni mai târziu, în octombrie 2012, după finalizarea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a 18 persoane. Este vorba de Radu Pariş, zis Paris, Robertin Cocîrlău, Gheorghe Marin, Barbu Răzbunătorul, Muntean Ion, Sandu Laurenţiu, Mariana Coșerin, Viconte Șerban, Cristinel Șerban, Costică Șerban, Gabriela Dumbravă, Mirabela Olaru, Alin Olaru, Crina Elena Roșu, Marinela Alina Radu, Gheorghe Cârpeanu, Mihaela Gheorghe și Mirela Hortopan.

Condamnați definitiv la Curtea de Apel Craiova

Pe 2 octombrie, anul trecut, după doi ani de la trimiterea în judecată, inculpații au fost condamnați de magistrații de la Tribunalul Dolj. Opt inculpați (Radu Pariş, Robertin Cocîrlău, Gheorghe Marin, Barbu Răzbunătorul, Muntean Ion, Sandu Laurenţiu, Mariana Coșerin și Gabriela Dumbravă) au fost condamnați la câte șapte ani de pușcărie pentru infracțiunile comise, iar alți trei inculpați au primit câte cinci ani de închisoare (Viconte Șerban, Cristinel Șerban și Costică Șerban).
În schimb, Mirabela și Alin Olaru, Marinela Alina Radu și Crina Elena Roșu au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare, iar Mihaela Gheorghe a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel de inculpați și procurorii DIICOT la Curtea de Apel Craiova, instanță care a dat o hotărâre definitivă vineri, pe 2 octombrie.
Judecătorii de la Curtea de Apel au majorat pedeapsa lui Radu Pariș, considerat de procurori coordonatorul grupării de proxeneți, la opt ani de închisoare. În schimb, instanța a redus pedepsele pentru două dintre inculpate. Mariana Coșerin a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, deși Tribunalul Dolj o condamnase în urmă cu un an la șapte ani de închisoare cu executare. În cazul Gabrielei Dumbravă, judecătorii au hotărât să-i reducă pedeapsa de la șapte ani la patru ani de închisoare cu executare. Restul inculpaților au rămas cu pedepsele stabilite de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS