19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWater Park-ul, gata până la sfârșitul anului

Water Park-ul, gata până la sfârșitul anului

Water Park-ul care se construiește în Lunca Jiului din Craiova a intrat în ultimele luni de execuție. Emoțiile expertizei tehnice pe care o comandase Primăria Craiova au trecut, iar proiectul merge mai departe, chiar dacă Direcția Națională Anticorupție are o expertiză financiară încă în derulare. Un lucru este cert și confirmat de constructor: Water Park-ul Craiovei va fi gata până la sfârșitul anului.

În câteva luni, la termenul-limită de 31 decembrie 2015 impus pentru a nu se pierde finanțarea europeană, Water Park-ul care se construiește în Lunca Jiului din Craiova va fi gata. Cel puțin așa dă asigurări reprezentantul constructorului, care spune că ritmul lucrărilor s-a intensificat, lucru care se vede cu ochiul liber. „Pentru finalizarea lucrării, este termenul pe care îl știți deja, 31 decembrie. Water Park-ul va fi gata. La vară, craiovenii pot să vină aici. E obligatoriu“, afirmă cu tărie managerul de proiect Mihnea Geantă.
În această perioadă, pe șantier se află peste 100 de muncitori de la toate cele trei firme din asociere, Delta ACM, Polystart și UTI, care au adjudecat, în urmă cu peste doi ani, contractul cu o valoare de 65 de milioane de lei fără TVA. „De la toată asocierea, avem pe șantier 110-115 oameni. După cum vedeți, facem finisaje și turnăm beton amprentat. Au mai rămas spațiile verzi, pe care le vom ataca ultima dată, clădirea administrativă și clădirea cu bazinele acoperite, unde montăm fațadele. În interior, finisajele sunt destul de înaintate. Gresia și faianța sunt aduse și montăm la ele“, a explicat managerul de proiect.

S-au făcut probele pentru bazine

Tot pe partea de exterior, o mulțime de muncitori se pot vedea pe șantier, aceștia făcând curat în bazine, în lazy river, dar și pe suprafața de teren pe care urmează să se planteze gazon. „În exterior, am încărcat cu apă și am golit câte un bazin, ca să vedem dacă apar ceva fisuri. Nu au apărut. Sperăm ca până la sfârșitul lunii să fim pe toate bazinele cu cel puțin o mână de vopsea aplicată. Tot pe partea de exterior, noi (Delta – n.r.) am preluat lucrările din jurul obiectivului 3. Delta are lucrările exterioare, pavimentele, iar cei de la Polystart trebuia să aranjeze pe lângă clădiri, să le predea frontul de lucru. Dar nu este în regulă așa. Mai bine am preluat noi cu totul și ne predăm singuri fronturile de lucru, iar ei lucrează în continuare în interior și la fațade“, a mai explicat Mihnea Geantă.
Acesta preconizează că în aproximativ două luni vor fi gata atât clădirea cu bazine acoperite, cât și lucrările exterioare, urmând apoi lucrările finale, de finețe. Terenurile de sport sunt finalizate, fiind necesară doar aplicarea ultimului strat de nisip. Mai mult, în două săptămâni ar trebui să fie gata și fundațiile pentru tobogane, ulterior urmând ca societatea din Polonia, care le-a și livrat, să vină să le monteze.

Ultimul hop, stația de epurare

În paralel, pe 8 septembrie, Primăria Craiova a lansat cea de-a doua licitație pentru o stație de epurare a Water Park-ului. Aceasta nu a fost prinsă în proiectul obiectivului deoarece era estimat că lucrările la canalizare vor ajunge în zona în care se construiește acesta. Neîntâmplându-se asta, o stație de epurare a fost scoasă separat la licitație, însă prima procedură a fost anulată. Potrivit unuia dintre ofertanții de la acea vreme, licitația a fost anulată din cauza lipsei din proiect a unor elemente tehnice ale stației de epurare. „Fără această stație nu poate funcționa Waterpark-ul și noi avem niște probleme legate de această stație, pentru că nu putem să ne facem probele așa cum ar trebui și nu avem unde să aruncăm apa. Atunci, suntem nevoiți să facem economie de apă: o împingem dintr-un bazin în altul, iar ultimul bazin va rămâne plin până se va racorda la noua stație de epurare. Este foarte multă apă pe care nu avem unde să o deversăm“, a mai precizat Mihnea Geantă.
Managerul de proiect consideră că locuitorii Craiovei – și nu numai – merită să beneficieze de această investiție, care a trecut deja prin mai multe hopuri până să se apropie de final. „Sperăm să le redăm oamenilor cât mai repede acest obiectiv pentru ca ei să se bucure de el. Va fi unul dintre cele mai frumoase din țară. Am fost prin mai multe water-park-uri, dar nici unul nu are finisajele la standardele care s-au cerut în acest proiect și pe care noi le-am executat. Craiova chiar are nevoie de el, este un oraș mare, ducem lipsă de ștranduri și e păcat să nu ai unde să te duci să te relaxezi după muncă. Va fi un plus pentru oraș și un atu“, a încheiat managerul de proiect.

Povestea emoțiilor de la Water Park, pe scurt

La sfârșitul anului trecut, în urma unor descinderi la Water Park-ul din Bănie, Direcția Națională Anticorupție a demarat o anchetă pentru posibile decontări ale unor lucrări fictive care ar fi fost făcute la clădirea cu bazine acoperite. În paralel, Primăria Craiova a demarat și ea procedurile pentru o expertiză tehnică, una care ar fi trebuit să confirme faptul că nu sunt probleme de structură la clădirea amintită. În timpul expertizei, primăria a oprit finanțarea la Water Park, iar la finalul ei, când aceasta a avut rezultate bune, finanțarea a fost reluată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS