17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Poezia olteană contemporană, prezentată la Casa de Cultură "Traian Demetrescu"

Craiova: Poezia olteană contemporană, prezentată la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ invită craiovenii vineri, 27 martie, începând cu ora 18.00, în Salonul Medieval, la cea de-a doisprezecea întâlnire din seria „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”. În cadrul acestui eveniment, publicul va fi familiarizat cu poezia olteană contemporană. Astfel de întâlniri au loc lunar, iar în cadrul lor participă doi poeți din Oltenia, un tânăr și un senior, care pe lângă faptul că vor citit din creația proprie vor avea ocazia să împărtășească celor de față impresia pe care poezia tânără o face unui poet consacrat și modul în care un poet tânăr receptează poezia contemporană. La finalul întâlnirii poeții invitați vor răspunde întrebărilor din public. Invitatele de luna aceasta vor fi Lorena Păvălan-Stuparu şi Anca Șerban.

Lorena Păvălan-Stuparu este cercetător postdoctoral la Universitatea din Bucureşti, având doctorat în filosofie (2004) în cadrul Facultății de Filosofie a Universităţii din Bucureşti. Cărți publicate: Simbol şi recunoaştere la Mircea Eliade. Semnificaţii religioase, politice şi estetice (Editura Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, 2006),  De la cetăţenia clasică la eurocetăţenie. Între realitate şi utopie (Editura Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, 2009) și Filozofia chiriașului grăbit – studii şi eseuri (Aius, 2011). Poeme și proză publicate în revistele de cultură „Luceafărul”, „Flacăra”, „SLAST”, „Paradigma”, „Argos”, „Prăvălia culturală” etc.

Absolventă a Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova, specializarea engleză-germană, Anca Șerban este în prezent profesoară de limba şi literatura germană la Colegiul Național „Carol I” din Craiova. Este în anul al II-lea la masterul „Strategii Comunicaţionale şi Interculturale – Literare şi Lingvistce“ (SCILL) – modulul de germanistică din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universității din Bucureşti. În 2014 a obținut Premiul I la Secţiunea Creație a Concursului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu” și a publicat, în ultimii ani, poeme, recenzii sau traduceri în reviste de cultură ca „Mozaicul”, „Paradigma”, „SpectActor”, „Egophobia”, „Sisif”.
Ca de obicei, ambii invitaţi vor citi poeme inedite. Întâlnirea va fi moderată de poetul Petrișor Militaru. Intrarea publicului este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS