10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii Universităţii din Craiova meditează gratuit elevii de liceu

Profesorii Universităţii din Craiova meditează gratuit elevii de liceu

Profesorii Universităţii din Craiova au început meditaţiile cu elevii aflaţi în ultimul an de liceu. Pentru a beneficia de această pregătire gratuită, elevii nu au nevoie de programare, ci trebuie să consulte lista cu planificarea realizată de Universitate pe pagina: http://www.ucv.ro/pdf/media/stiri/2015/protocoale/Planificare_Meditatii_Bacalaureat2015.docx şi să se prezinte în sălile de curs menţionate. Cristian Stanciu, purtătorul de cuvânt al Universității din Craiova, a precizat: „Sistemul de meditaţii este deschis. Peste 100 de profesori universitari se implică în pregătirea elevilor de liceu pentru toate disciplinele de examen. Liceenii vor avea astfel posibilitatea să analizeze, împreună cu personalul didactic specializat, subiectele cerute în programa pentru bacalaureat“.
Elevii care consideră că au nevoie de pregătire suplimentară la fizică, chimie organică, chimie anorganică, matematică, informatică, geografie, istorie, filosofie, logică, sociologie, psihologie, anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, limba franceză, limba engleză sau literatura română pot beneficia de aceste meditaţii în fiecare zi de sâmbătă. Pentru disciplina fizică, de exemplu, elevii sunt aşteptaţi de lect. univ. dr. Iulian Negru, pe 21 februarie, între orele 10.00 – 12.00, la sala C022, iar pe 28 februarie, în acelaşi interval orar şi în aceeași sală de curs, elevii pot discuta subiectele de la bacalaureat cu lect. univ. dr. Marcel Puchin. Tot în acest weekend, elevii interesați de meditații la disciplina chimie organică sunt așteptați între orele 10.00 – 12.00, la sala BB 309, de asist. dr. Ionescu Cătălina, iar pentru disciplina chimie anorganică, meditaţia începe de la ora 12.00, cu asist. dr. Irina Dăbuleanu. Meditaţiile la matematică încep pe 28 februarie în sala 219, cu prof. dr. Dumitru Buşneag, iar pe 7 martie, alături de elevi va fi prof. dr. Vicențiu Rădulescu. Elevii de clasa a XII-a care au nevoie de sprijin la literatura română sunt aşteptaţi sâmbătă de lect. univ. dr. Carmen Banța, între orele 12.00 – 14.00, în sala 310. Şi la sociologie, cadrele didactice angajate la Universitatea din Craiova oferă meditaţii pe 21 februarie, în sala de curs 464B, începând cu ora 10.00.
Reprezentanţii Universităţii din Craiova au încheiat şi în acest an protocoale de colaborare cu inspectorii şcolari din Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea pentru a-i sprijini pe elevi să promoveze examenul de bacalaureat, dar şi pe dascălii care doresc să se înscrie la examenul de titularizare, definitivat şi gradul II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS