10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNimeni nu vrea să fie administrator public al Craiovei

Nimeni nu vrea să fie administrator public al Craiovei

La concursul pentru ocuparea postului de administrator public, ocupat până nu demult  de Gheorghe Nedelescu, nu s-a prezentat nici un candidat (Foto: Arhiva GdS)
La concursul pentru ocuparea postului de administrator public, ocupat până nu demult
de Gheorghe Nedelescu, nu s-a prezentat nici un candidat (Foto: Arhiva GdS)

Postul de administrator public al Craiovei sau city manager, așa cum mai este el numit, nu a prezentat interes pentru nimeni la prima strigare. Concursul organizat de Primăria Craiova pe 14, 15 și 16 ianuarie nu se va mai ține din cauză că nimeni nu s-a înscris cu vreun proiect de management. Primarul Lia Olguța Vasilescu a explicat că nu s-a luat încă o decizie dacă postul va mai fi scos la concurs.

Postul liber de city manager al municipiului Craiova, ocupat până nu demult de Gheorghe Nedelescu, nu a prezentat interes pentru nimeni. Primăria Craiova organizase un concurs de proiecte de management, iar doritorii au avut timp să se înscrie până pe 8 decembrie 2014, însă nimeni nu a făcut acest lucru. În urma înscrierilor, ar fi urmat să aibă loc două etape ale concursului: una pe 14 – 15 ianuarie, pentru analiza proiectelor de management, și alta pe 16 ianuarie, pentru susținerea acestora în cadrul interviului.

„Nu am luat încă o decizie dacă îl vom scoate la concurs a doua oară“

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a menționat că „postul a fost scos la concurs acum o lună și nu s-a prezentat nimeni. Încă nu a fost scos la concurs a doua oară și nu am luat încă o decizie cu privire la acest lucru“, a explicat Vasilescu. Postul de city manager fusese ocupat de Gheorghe Nedelescu pentru o perioadă de peste doi ani, de la jumătatea anului 2012 – perioadă de la care a început să existe această funcție în administrația craioveană – și până în luna noiembrie 2014, atunci când acesta a plecat din Primăria Craiova pentru a conduce o divizie din cadrul Complexului Energetic Oltenia.
Criteriile impuse de municipalitate în anunțul organizării concursului se refereau, în principal, la studiile superioare de lungă durată, experiență de minimum trei ani în administrația locală, disponibilitatea pentru deplasări și delegații, dar și pentru program de lucru prelungit.

Salariul de city manager, aproape 4.000 de lei în mână

Conform legii, funcția de administrator public poate fi propusă spre înființare de primarul comunei sau al orașului, iar numirea și eliberarea din funcție se fac de către primar, pe baza unor criterii, proceduri și atribuții specifice, aprobate de consiliul local. Printre atribuțiile administratorului public se numără cele de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local. Conform Regulamentului de Organizare și Funcționare a aparatului de specialitate al primarului municipiului Craiova, administratorul public se ocupă, printre altele, de indicatorii de performanță ai serviciilor de iluminat public, mediu, apă-canal, salubritate, verifică modul de gestionare a serviciului de salubritate, ecarisaj, urmărind, verificând și propunând, în același timp, măsuri în vederea soluționării sesizărilor primite prin Telefonul Cetățeanului. Totodată, conform unui răspuns oferit de Primăria Craiova în urmă cu aproximativ un an, salariul brut lunar al administratorului public era de 5.600 de lei și corespundea unui salariu net de 3.928 de lei.
Surse din administrația locală îl vehiculau, la un moment dat, pentru funcția de city manager pe fostul director al Regiei Autonome de Transport Craiova, Radu Preda, însă, după alegerile prezidențiale, lucrurile au început să se schimbe. GdS a încercat să ia legătura cu Radu Preda, însă acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Totodată, surse neoficiale au explicat pentru GdS că contractul suspendat de administrator public al lui Gheorghe Nedelescu are un act adițional care îi permite acestuia să se întoarcă oricând în funcția pe care a ocupat-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS