16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE Craiova: Un deţinut a evadat din Penitenciarul Pelendava

UPDATE Craiova: Un deţinut a evadat din Penitenciarul Pelendava

Un bărbat a evadat din Penitenciarul Pelendava, din Craiova, iar în acest moment este căutat de autorităţi. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost instituite filtre la toate ieşirile din oraş şi se fac verificări pentru prinderea persoanei care a evadat din penitenciar.

UPDATE 19:57: Deţinutul Picu Ion Cătălin, în vârstă de 21 de ani a evadat azi, în jurul orei 17.40. Acesta era condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi îşi ispăşea pedeapsa în regim deschis, în punctul de lucru interior – Ferma ELITA, care aparţine Penitenciarului Pelendava. Bărbatul are domiciliul în localitatea Valea Stanciului, judeţul Dolj.
În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Craiova, Penitenciarului Pelendava şi ai Centrului de Detenţie Craiova, precum şi cooperarea cu  Inspectoratul de Poliţie Dolj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj si Politia de Frontiera.
De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.
În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea puteţi contacta Penitenciarul Pelendava  tel. (0251) 422.326 / 522.274 sau purtătorul de cuvânt al penitenciarului Loredana GROZA, telefon mobil: 0749097405 şi e-mail: [email protected]

Semnalmente deţinut:
Înălţimea (cm):176
Tipul frunţii: îngustă
Tipul nasului: rectiliniu
Tipul ochilor: căprui
Tipul gurii: mică
Tipul bărbiei: alungită
Tipul urechilor: mijlocii d. i.
Tipul feţei: ovală deschis
Tipul părului: şaten întins
Tipul sprâncenelor: drepte
Tipul bărbii: barbă rasă
Tipul mustăţii: nu poartă
Tipul corpolenţei: slabă
Semne particulare: tatuaj umăr drept, braţ stâng


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS